Sivas'ta TSO Seçimleri Öncesi Hareketlilik Başladı

Sivas'ta TSO Seçimleri Öncesi Hareketlilik Başladı
Seneye yapılacak olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimleri öncesi hareketlilik arttı.

Seneye yapılacak olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimleri öncesi hareketlilik arttı.

YUSUF ZİYA KURT “ADAYIM” DEDİ

1901 yılında Sivas Ticaret Ziraat ve Sanayi Odası adı ile kurulan 1908 yılında Ziraat Odasından ayrılarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) adını alan ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşunda seçim heyecanı başladı. 2026’nın Kasım ayında yapılması planlanan STSO başkanlığı seçimi öncesi başkanlığa aday olduğunu resmi olarak duyuran ilk isim Yusuf Ziya Kurt oldu.

581000276-1258067679686793-5331002385299266103-n.jpg
Yusuf Ziya Kurt

MÜSİAD ÜYELERİYLE İSTİŞARE ETTİ

Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesinin kurucu üyeleri arasında yer alan Yusuf Ziya Kurt, MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşan STSO seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunan ve MÜSİAD üyelerinin görüş ve önerilerini dinleyen Kurt, STSO başkanlığına aday olduğunu söyleyerek göreve gelmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti.

mustafa-eken-1.jpg
mustafa-eken-1.jpg

SEÇİM 2 AŞAMALI

Kurt’un yanı sıra STSO Başkanlığına 3 ismin daha aday olması bekleniyor. Her ne kadar şu ana kadar adaylık açıklamasında bulunmasa da önceki dönem STSO Başkanı Mustafa Eken, mevcut STSO Başkanı Zeki Özdemir ve iş insanı Haydar Aydın’ın da başkanlığa adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

zeki-ozdemir-2.jpg
zeki-ozdemir-2.jpg

STSO Başkanlığı seçimleri iki aşamalı gerçekleştiriliyor. İlk etapta STSO meslek komiteleri ve meclis asıl ve yedek üyelikleri seçimleri yapılıyor ardından meclise girmeye hak kazanan üyelerin oylarıyla da yeni dönemde görev yapacak olan başkan ve ekibi belirleniyor.

haydar-aydin.jpg
haydar-aydin.jpg

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.