USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sivas’ta Kadın Futbolunun Tek Sesi

Sivas’ta Kadın Futbolunun Tek Sesi

Sivas’ta Kadın Futbolunun Tek Sesi
01-04-2022 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta 8 yıldır kadın futbolu ile uğraşan ve birçok futbolcu yetiştiren Sivasspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nevzat Ercanlı, kadın futbolunun tek sesi oldu.

Kadın futbolunda şampiyonluklar yaşayan 52 yaşındaki teknik adam, başarısıyla göz dolduruyor.

İlk olarak Milli Piyango Lisesi kadın takımını çalıştıran ve daha sonra Gazi Lisesi kadın futbol takımı ile serüvenine devam eden Ercanlı, şu anda Sivasspor’u çalıştırarak kariyerinin en önemli basamağında yer alıyor.

“İLK YIL ŞAMPİYON OLDUK”

Sivas’taki kadın futbolu serüveni ile ilgili konuşan Nevzat Ercanlı, “2007-2008’de Sivas’ta ilk olarak Gazi Lisesi ve Milli Piyango Lisesi adı altında kadın futbolunda müsabakaya katıldık. O zamandan futbolcumuz Kader Şimşek var, şu anda takımımızda. Daha sonra Halil Rıfat Paşa Lisesi de kadın futboluna girdi. 2015’ten itibaren Sivas Gazi Lisesi Bayan Futbol Takımını, müdürümüz Mustafa Karadağ ve Adem Sarıtaş hocamızın tavsiyeleri üzerine kurdular. 1 yıl 3. Ligde mücadele ettikten sonra Mustafa hocadan takımı çalıştırmam için bana teklif geldi. Bizde seve seve kabul ettik. İlk yıl şampiyon olduk ve 3. ligden 2. lige çıktık. O sene çıktığımızda Valimiz Davut Gül’ün ve oda başkanlarının çok yardımını gördük. Bu bir ivme kazandı ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da gelip maçlarımızı izledi. Çok iyi yerlere geleceğimizi biliyorduk biz” dedi.

“GAZİ LİSESİ’Nİ SİVAS BELEDİYESPOR ALDI”

Pandemi sürecinden sonra Sivas Belediyespor adı altında çalışmalara başladıklarını belirten Ercanlı, “2. Ligde ilk sene averajla ligde kaldık, daha sonra ortalarda bitirdik. 2019’da zirveye oynadık. Daha sonra play-off maçları vardı. Kayseri ile maç yapacaktık ama ertelendi. Daha sonra pandemi süreci girdi. Ardından puanlar eşit olarak dağıtılınca Kayseri ile oynanmamış olan maçımız için her iki takımada 3’er puan verdiler ve bir anlamı olmadı. Kayserispor 1 puanla bir üst lige çıktı. Üzüldük bu duruma. Pandemi süreci kızlarımızı da geriye götürdü. Bu süreçte biz altyapıya önem verdik. Çok güzel bir teşkilatlanma yaptık. Daha sonra Gazi Lisesi’ni Sivas Belediyespor aldı. Sivas Belediyesi Gazi Lisesi Spor Kulübü olarak 2. Lig’den devam edecektik. Hilmi Bilgin ile Hakan Genç bize çok destek oldular.

“İLK 5 HAFTA ÇOK ZORLANDIK”

Sivas Belediyespor adı altında çalışırken takımın Sivasspor’a geçmesi sürecinden bahseden Ercanlı, şunları söyledi:

“Biz hazırlıklarımızı sürdürürken bir süreç gelişti. ‘Süper Lig’de futbol kulübü olanlar istedikleri takdirde bayan futbol takımını kurabilirler’ denildi. Bunu dile getirdik ve gazeteci arkadaşımız Mustafa Ateş bize ön ayak oldu. Daha sonra Mecnun Otyakmaz ile görüşme gerçekleştirdik. Sivas Belediyespor’dan takımı aldılar ve Sivasspor’a geçtik. Ardından lig başladı. Bir uyum sürecimiz var. İlk 5 hafta çok zorlandık. Samsun maçına kadar devam etti kötü gidişat. Samsun maçını kazandığımızda bizim için kırılma anı oldu. Bu maçtan sonra galibiyetler geldi, beraberlikler geldi. Galatasaray’ı da 2-1 sahamızda yendik. Birçok maç oynadık, bazılarını kazandık, bazılarını ise kaybettik. En son Trabzonspor’u sahamızda 2-0 yendik ve çok mutluyuz. 16 puanımız var bizim. ALG hariç, denk takımlarla oynayacağız artık.”

“BİZ AMATÖR KULÜP DEĞİLİZ, BİZ SİVASSPORUZ”

Takımın çok iyi olduğunu belirten Ercanlı, sakatların dönmesiyle daha da güçlendiklerini söyledi. Ercanlı “Takımımız çok iyi gerçekten. Yabancılarımız oynayacaklar. Carol iyileşti o da artık kadroda olacak. Sakatımız Tuğba, Figen ve Hatice var. Onların yerini dolduracak oyuncularımız da var. Kızlarımıza güveniyoruz. Sivas’ta bayan futbolunun geldiği noktayı görünce gerçekten gurur duyuyoruz. Biz Sivasspor olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz amatör kulüp değiliz, biz Sivasspor’uz, üç yıldızız yani Yiğidoyuz. Sahaya çıkınca çocuklarımıza bunu aşılıyoruz. Takımda herkesin emeği çok fazla. Her takımda ufak sorunlar var ama bizde öyle sorunlar yoktur çünkü sevgi saygı çerçevesinde oynuyoruz. Kadın futbolunun Sivas’taki ön ayağı olduğum için gurur duyuyorum. Bizlere desteğini esirgemeyen Valimiz Salih Ayhan’a, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Tunç’a, Mustafa Karadağ’a, Adem Sarıtaş’a, Sivasspor Kulübü Başkanımız Mecnun Otyakmaz’a teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman yalnız hissetmiyoruz kendimizi” diye konuştu.

“GURUR DUYUYORUM”

Sivasspor kadın takımını çalıştırmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen başarılı çalıştırıcı, “İllerdeki antrenör arkadaşlarımız, teknik direktörler olsun hepsi arayıp soruyorlar. Bu duygu gerçekten güzel bir şey. 8 yıldır kadın futbolu ile uğraşıyorum. Önde olmak güzel bir duygu gerçekten. Kadın futbolunun gelişimine ön ayak olduğumuz için mutluyuz. Şu anda Sivasspordayım. Maçlarımız bitsin; neyin ne olacağı belli değil. Sivasspor’daki serüvenimiz maçlardan sonra belli olacak. Görüştüğümüz takımlar yok. Bizim önceliğimiz her zaman Sivasspor’dur. Sivasspor için ön ayağız biz. Mevki ve makam önemli değil. Sivasspor adı altında antrenör olarak görev yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

“MAÇLARIMIZA DAVET EDİYORUM”

Ercanlı son olarak, taraftara çağrıda bulundu. Ercanlı, “Altyapıdaki sporcularımız verilen antrenman programını harfiyen uygularlarsa çok iyi yerlere geleceklerdir. Milli takım tarafından izlenen sporcularımız var. Takımdaki yabancı arkadaşlarımızdan bazıları milli takıma gidecekler. İnşallah gelecek sene aramıza katacağımız arkadaşlarımızla çok iyi sinyaller alacağımızı umuyoruz. Taraftarımız bize sahip çıksın. Tüm Sivaslıları maçlarımıza davet ediyorum. Biz taraftarımızı tribünlere bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!