USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Siyasiler Güneykaya İçin Sahada! Düğüm Pazar Çözülecek

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde pazar günü sandığa gidilecek. Kritik seçimler öncesi partilerin üst düzey yetkilileri beldede vatandaşlarla bir araya gelerek başkan adaylarına destek istiyor.

Siyasiler Güneykaya İçin Sahada! Düğüm Pazar Çözülecek
30-05-2024 12:46
SİVAS
Google News

Ayşe KUŞKAYA 

Güneykaya beldesinde 31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerde 3 sandığın kurulduğu Güneykaya Anadolu Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yaşanan arbede ve olaylar nedeniyle güvenlik güçleri nezaretinde Yıldızeli İlçe Seçim Kurulu'na götürülen seçim torbalarındaki sonuç tutanaklarının düzenlenmediği tespit edilmiş ve bu nedenle seçimin iptaline karar verilmişti. Beldede seçmenler pazar günü yeniden sandık başına gidecek ve  5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanını belirleyecek.

MHP, YÜZDE 51.47 İLE İLK SIRADA YER ALMIŞTI

Seçimden zaferle çıkmak isteyen partiler, beldede propaganda çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek teşkilat mensupları ile birlikte beldede vatandaşlarla buluşmuş ve adayları Hasan Erçoban’a destek istemişti.

MHP’nin ardından AK Parti Sivas Milletvekili Abdullar Güler ve beraberindeki partililer belde halkından adayları Hüseyin Kırışkuzu için oy istemişti.

Son olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan beldeye gelerek vatandaşlarla buluştu.

Erbakan, başkan adayları Oğuz Kağan Ünal için destek istedi.

İptal edilen 31 Mart seçimlerinde beldede MHP yüzde 51.47, Yeniden Refah yüzde 24.42, AK Parti yüzde 23,03, Saadet Partisi ise yüzde 1,08 oranında oy almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!