ÇETİN POLAT
Cumhuriyet Üniversitesi´nde verilen eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak rektörlük tarafından eğitim çalıştayı düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın başkanlığında yapılan çalıştaya dekanlar, müdürler, dekan yardımcıları, müdür yardımcıları ile fakülte, enstitü, yüksekokul, ve meslek yüksekokullarından ilgili akademisyenler katıldı.
Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen çalıştayda eğitimle ilgili sorunlara değinilirken, son yıllarda artan üniversite sayısıyla birlikte özellikle Anadolu´daki üniversitelerin düşen öğrenci sayısına değinilerek çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
FİZİKİ KOŞULLAR ÖNEMLİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın ilk oturumunda Prof. Dr. Ali Taşkın eğitimin geleceği ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Rektör Yardımcısı Taşkın, ?Lokal, daha az katılımla yapılacak istişareler yerine üniversitemizin genelini kuşatacak bir profil olsun istedik. Rektörlüğün somut adım atma adına ne kadar ciddiye aldığını göstermek için yapılmış bir çalışma. Akademik çalışma elbette bizim birincil görevimiz ama üniversitenin fiziki koşullarının da eğitim-öğretimin kalitesi açısından, öğrenci çekmek açısından çok önemli olduğu inkar edilemez bir gerçek.? dedi.
BÜYÜK İLÇELERE DE ÜNİVERSİTELER AÇILDI
?Eğitim-öğretimin üniversitelerin vazgeçilmezi değil birincil görevi olduğunu her zaman biliyoruz.? diyen Prof. Dr. Taşkın sözlerine şu ifadelerle sürdürdü: ?Ancak ne yazık ki şehrimizin coğrafi koşulları başta olmak üzere üniversitemizin birçok üniversiteyle rekabet etmesi durumunda olması, büyük ilçelere de üniversitelerin açılmasıyla, rekabet acımasız bir boyuta ulaşmış durumda. Öğrenciler için sosyal etkinlikler adıyla bazı üniversitelerde bazı adımlar atılmış ve biz de böyle adımlar atılmasının uygun olacağını düşündük.?
Sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerinin konuşulduğu iki oturumun ardından çalıştay sona erdi.
Editor : Haberpanelim