USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultan Şehir Vizitsivas´la Canlanacak

Sultan Şehir Vizitsivas´la Canlanacak

Sultan Şehir  Vizitsivas´la  Canlanacak
25-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan, Sivas Belediyesi ile birlikte kurdukları Kültür A.Ş.´ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir programda konuşan Vali Ayhan, birçok ilde kültürel faaliyetlerin bu tür şirketler vasıtasıyla yürütüldüğüne dikkat çekti.

Şirketin tam adının ?Kültür Turizm ve Tanıtım Anonim Şirketi? olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Ayhan, ?İsmi bu ama biz kısaltılmış olarak Kültür A.Ş. diyoruz. Kültürel birikimi yüksek olan, sanatsal yönü derin olan, tarihi kent olan yerlerde bu tür kültür, turizm ve tanıtım işlerini özel şirket mantığıyla yürütmek lazım? dedi.

SİSTEMİN DEVAMLILIĞI SAĞLANACAK

?Bu şirketimizin en büyük özelliği şu olacak: İyi bir tanıtım yapacak, iyi bir eğitim verecek? diyen Vali Ayhan, ?Dijital yönetim sistemi kuruyoruz. Yani turizm faaliyetlerini tek bir merkezden yönetecek, regüle edecek ve eğitimler verecek bir sistem. Şubat ayında bunu kamuoyuna açıklayacağız. Şu anda yazılım çalışmaları devam ediyor. Devasa turizm acentelerine benzer vizitsivas.com.tr  adlı adres kuruyoruz. Bu adres üzerinden bir kişi Sivas´a adımını attığı zaman nerede yemek yiyecek, nerede kalacak, nereyi gezecek, nerede alışveriş yapacak hepsini görebilecek. Sivas´ın tarihi kimliği, özellikleri yer alacak. Tarihi eserlerin tanıtımı olacak. Biz bu sistemi entegre edeceğiz. Mesela oteliniz mi var? Çalışanlarınıza eğitim vereceğiz, onları sertifikalandıracağız ve sisteme entegre edeceğiz, tanımlayacağız. Bizim üzerimizden akredite olacaklar, biz sadece arada çok küçük bir komisyon alarak sistemin devamlılığını sağlayacağız.  Kültür A.Ş.´nin bünyesinde bunu yapıyoruz? diye konuştu.

KAYSERİ´Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi´nin düzenleyeceği bütün kültürel faaliyetlerin Kültür A.Ş. üzerinden yapılacağını açıklayan Vali Ayhan, ?İleride bir film festivali olur; Kültür A.Ş. yapacak. Bugün büyük illerin hepsinin kültürel faaliyetlerini yürüten özel şirket vardır. Örneğin Kayseri Kültür A.Ş gibi. Film festivalini orası yapar.  Adana, Ordu aynı şekilde? değerlendirmesinde bulundu.

?MÜZELERİMİZDE SATIŞ REYONU OLACAK?

Kültür A.Ş. kanalıyla güzel çalışmalarda imza attıklarını altını çizen Vali Ayhan, ?Kültür A.Ş. bir şehrin derinliğini gösterir. İlerleyen aşamalarda daha da somut örneklerini göreceksiniz. Sivas´la ilgili özel materyal üreteceğiz. Turist Sivas´a geliyor bizde halı, bıçak. Onun haricinde bir çabamız yoktur. Müzelerimizin hiçbirinde satış ofisi var mı? Yok. Onları kuruyoruz şu anda. Bütün müzelerimizde satış reyonu olacak ve bunların hepsini Kültür A.Ş. işletecek. Yani müzeleri yaşayan müze haline getirerek  de Kültür A.Ş.´yi sistemin içerisine katacağız. İlerleyen aşamalarda çok yoğun bir şekilde Kültür A.Ş.´nin ismini duyacaksınız? ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan; Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nin özel teşvik kapsamına alınma sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Demirağ OSB´nin  Sivas´ın geleceği açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Vali Ayhan, konunun çok fazla gündemde tutulmasının ters etki oluşturabileceğine dikkat çekti.

2020´DE YER TAHSİSLERİNE BAŞLANMASI HEDEFLENİYOR

Demirağ OSB için ?Bizim tüneldeki ışığımız? nitelendirmesinde bulunan Vali Ayhan, ?Biz, 100. yılda ´100 Üretim ve İstihdam Kapısı´ dedik. İşte bu fikrin altını dolduracak olan yer Demirağ OSB´dir.  Demirağ OSB ile ilgili bu sene finanstan dolayı arzu ettiğimiz hızla gitmedik ama 2020 yılında arayı kapatacağız. 2020´nin sonuna doğru orada yer tahsislerine başlayacağız inşallah. Çok da talep var. Bizim sanayi kavramımızın altını Demirağ OSB dolduracak inşallah. 224 parselimiz var. Lojistik Köy de yakında başlayacak. Biliyorsunuz her birinin içerisinde raylı sistem var. Demirağ OSB bizim için olmazsa olmaz? değerlendirmesinde bulundu.

?BAŞKA YERLERİ RAHATSIZ ETMEMEK LAZIM?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Sanayi Bakanımız Mustafa Varank Bey, bu konuyu takip ediyor. 2020´de alacağımız en müjdeli haber olacak inşallah. Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz bu konuda talimat verdi. Demirağ OSB´nin cazip olmasını sağlayacak bir kararname gerekmekte. Umarım 2020 yılı içerisinde gerçekleşir. Bu bir süreçtir, bu süreci el birliğiyle yürütmek lazım. Bu süreci siyasetçilerimiz, vekillerimiz hassasiyetle takip ediyorlar. Şunu söylemek istiyorum: Bu işi çok da gündemde tutarak biraz başka yerleri rahatsız etmemek lazım.  Buraya ilişkin özel bir düzenleme olacak. Habib Bey, İsmet Bey, Semiha Hanım olsun, Ahmet Özyürek olsun vekillerimiz samimi olarak gerçekten bunu takip ediyorlar. Sivas´ın sanayide olmazsa olmazı bu. Biz OSB yönetimi olarak takip ediyoruz. Dolayısıyla burası ile ilgili kuracağımız cümleler, sarf edeceğimiz ifadeler çok önemli. Zaten bunun kararı verildi.  Cumhurbaşkanımız geldiği zaman biz heyet olarak Sivas´ın ihtiyaçları nelerdir, yazdık. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız zaten söyledi. Bundan sonra iş bürokrasiye kaldı ama bizim bir an evvel alt yapıyı bitirmemiz lazım. Orası uzun perspektif hedef. Maksimum 40 bin kişilik bir çalışma alanı. 2019 ekonomi açısından çok hareketli değildi. Biz 2019´u iyi bir sosyal hareketlilikle geçirdik. Turizm açısından ilimiz canlıydı ama sanayi yatırımı açısından çok cazip değildi ama 2020´den çok büyük beklentimiz var. 2021´de, 2022´de  2023´te orası dolacak inşallah. Dolayısıyla Demirağ OSB´yi biz bir evladımız gibi büyütüyoruz. Sivas´ın bütün siyasisi, bürokrasisi canhıraş bir şekilde oraya sahip çıkıyor. Demirağ OSB´yi inşallah büyüteceğiz, yatırıma hazır hale getireceğiz. Altyapısını hazırlıyoruz. Teşvikle ilgili çalışma yapıyoruz. İstanbul ile ilgili tanıtımlarımızı yapacağız. Lojistik Köy ile ilgili çalışma devam ediyor. Sadece biraz daha sabır gerekiyor.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!