USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tavuk Dönere Yeni Düzenleme! Artık Yüzde 5 Daha Az!

Tarım Bakanlığı Türk milletinin en sevdiği yiyeceklerden biri olan tavuk döner satışına yeni standartlar getirdiğini duyurdu.

Tavuk Dönere Yeni Düzenleme! Artık Yüzde 5 Daha Az!
18-09-2024 11:14
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, et ürünleri ilgili önemli değişiklikleri barındıran yeni tebliğ taslağını kamuoyunun bilgisine  sundu.

Mevcut düzenlemelerde, "kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarındaki" yağ oranı yüzde 20'den yüzde 15'e düşürüldü.

İLK KEZ YER VERİLDİ 

Tebliğ taslağında, ilk kez 'burger' tanımına da yer verildi. Buna göre hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan özenle seçilen etlerin karışımından oluşuyor. Bu karışıma, hayvan yağları, çeşitli baharatlar ve diğer gıda katkı maddeleri eklenerek farklı şekillerde hazırlanıyor. Sonuç olarak, pişirilmeye hazır ya da pişirilmiş kırmızı et veya kümes hayvanı bazlı bir ürün elde ediliyor.

SUCUĞA SINIR GÜNCELLEMESİ

Tebliğdeki bir diğer önemli değişiklik ise sucukla ilgili düzenlemeler. Bu düzenlemeler, sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha net bir şekilde sınıflandırılmasını sağlayacak. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılacak kalsiyum miktarı için yeni bir sınır belirlenerek, tüketicilere daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunulması hedefleniyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!