USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

THK, Türk Milletinin Havacılık Okuludur--Video

THK, Türk Milletinin Havacılık Okuludur--Video

THK, Türk Milletinin Havacılık Okuludur--Video
19-02-2022 07:00
Google News


Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende konuşan THK Şube Başkanı Sebahattin Erbıyık; “Türk Hava Kurumu Türk milletinin havacılık okuludur. Göklerden büyük Türk milletine her gün selam vermek ve gülümsemek bizim vazgeçilmez tutkumuzdur. Türk milletinin teveccühüne mazhar olmuş olan bu şanlı kurumunun 97. yılı kutlu ve mutlu olsun” dedi.

Adem Sabit NALBANT

Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 97. yıl dönümü Sivas’ta kutlandı. THK Sivas Şubesince Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan THK Sivas Şubesi Başkanı Sebahattin Erbıyık; “Türkiye Cumhuriyetinin doğduğu tarihi binanın yanı başındaki alanda ve anıt önündeyiz. Kahraman ecdadımıza kucak açan, ya istiklal ya ölüm parolasıyla yola çıkanların buluştuğu mekândayız. Bağımsızlık güneşinin doğduğu, hür yaşamış Türk milletinin, hürriyet ve egemenlik ruhunun yeniden canlandığı mekândayız. Büyük Önder Atatürk'ün yiğitleriyle buluştuğu, milli mücadele ateşini yaktığı ve her türlü mandacılık fikrini reddettiği mekândayız. Hâsılı dev bir milletin yeniden şahlanışına kucak açarak, tarihin seyrini değiştiren kararların alınmasına, yeni bir Türk devletinin doğuşuna şahit olan yiğitler diyarı Sultan Şehir Sivas’tayız. Aynı zamanda bu kadim şehrin kalbindeyiz. Ülkemizin kurtarıcısı Cumhuriyetimizin kurucusu, mazlum milletlerin ve Türk Milletinin bağımsızlık sembolü,  Büyük Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, fedakâr gazilerimizi ve şanlı ecdadımızı anmak için manevi huzurlarındayız. Bu emsalsiz insanların geçmişteki kararlı ve ortak seslerini duymak, çektikleri acıyı, sevgiyi ve heyecanı hissetmek, alelacele vatan sathındaki koşuşturmalarını anlayabilmek, kutsal ideallerindeki anlamı sezebilmek, onların o günkü vatan ve millet aşkını, vatan sevgisini idrak ve hayal etmek için buradayız” dedi.

THK, GÖREVİNİ BAŞARIYLA YÜRÜTMEKTEDİR

Törene katılanlara teşekkür eden Erbıyık; “Hepimiz biliyoruz ki, yaşanmış bazı önemli olaylar var ki, o anı anımsatır, ancak bazı olaylarda var ki, geçmişimizi geleceğe bağlar. Türk Hava Kurumunun kuruluşu da geçmişimizi geleceğe bağlayan olaylardan biridir ve önemlidir. Bilindiği üzere, 1925 yılının 16 Şubat günü,  Büyük Lider Atatürk; 4 Eylül Kongresinin yapıldığı bu tarihi mekânda bizzat yaşadığı ve yaşattığı vatan aşkı ve şuuru ile milli topraklarımızın üzerini kuşatan, bize nefes veren gök kubbenin de bizim olması için yeni bir hedef, ortaya koymuştur. Atamız, Türk gençliğinin mavi gökyüzü ile buluşmasını istemektedir. Bu maksatla tarihi, ‘İstikbal göklerdedir’ direktiflerini verir. İşte bu direktifle; Türk gençlerinin,  gök kubbemizin üzerine çıkmalarına ve mavi göklerimizin sahibi olmalarına imkân sağlayacak olan Muhteşem Türk Tayyare Cemiyeti kurulur. Türk milletinin geleceği için tarihi, hayati ve ulvi bir görevi icra etmek üzere kurulan bu kurum, 1935 yılında isim değişikliği yaparak ‘Türk Hava Kurumu’ olarak milli tarihimize geçer. O günden bugüne kadar gökyüzünü mesken tutan Türk Hava Kurumu, bu görevini başarıyla, heyecanla ve kararlılıkla yürütmektedir. Amacı, millet adına,  istikbalimiz için gençlerimizi gökyüzüne hazırlamak ve onları, göklerin mavisiyle buluşturmaktır” dedi.

 “Bu güzide kurum, havacılığın her türlü eğitimini vererek, görevini aralıksız, karşılıksız, azimle ve sevgiyle sürdürmektedir” diyen Erbıyık; “Gençlerimiz uçma tutkularına, kurumumuz vasıtasıyla ulaşmaktadır. Ayrıca,  kurumun; yeşilin korunmasında ve orman yangınlarının söndürülmesindeki üstün gayreti ve hassasiyeti tarihi süreç içinde bilinen bir gerçektir. Yine sağlık hizmetlerinde, acil durumda bulunan ve uzak sağlık merkezlerine ulaştırılması gereken hastalarımızı, kurumumuza ait olup Sağlık Bakanlığına kiralanan hava ambulans helikopterlerle taşınmasındaki çalışmaları, takdire şayandır. Kurumumuz sivil ve sportif havacılık hizmetlerinin merkezi ve öncüsüdür, uluslararası havacılık örgütünde ülkemizi temsil eden tek kurumdur. Bu sıfatı ile uluslararası havacılık sertifikası verme yetkisine sahiptir. Kısaca Türk Hava Kurumu Türk milletinin havacılık okuludur. Dolayısıyla, bize gönül veren destek veren aziz Türk milletinin her ferdine şükranlarımızı sunmayı borç biliyoruz.  Göklerden büyük Türk milletine her gün selam vermek ve gülümsemek bizim vazgeçilmez tutkumuzdur. Türk milletinin teveccühüne mazhar olmuş olan bu şanlı kurumunun 97. yılı kutlu ve mutlu olsun. Bu vesile ile Atatürk ve kahraman ecdadımızı aziz şehitlerimizi, emeği geçen herkesi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Vefat edenlere, Yüce Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlık ve afiyet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!