USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TSO ve Sivas Barosu Arasında "Avukat" Krizi! Derhal Son Verin!

Ekonomik zorluklar içerisinde üretim yapan ve istihdam sağlayan üyelerine sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için Sivas Barosu tarafından yüklü miktarda ceza kesildiğini söyleyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, “Sivas Barosunun bu uygulamaya derhal son vermesini, kesilen ağır idari para cezalarının iptalini ve iadesini istiyoruz” dedi

 TSO ve Sivas Barosu Arasında "Avukat" Krizi! Derhal Son Verin!
20-09-2024 10:58
SİVAS
Google News

Elif ELMALI

Sivas Barosu avukatlara gönderdiği mesajda; sözleşmeli avukat bulundurmayan anonim şirket ve yapı kooperatiflerine 2023 yılında ceza kesildiğini hatırlatarak, bu durumun 2024 yılında da devam edeceğini ve sözleşmelerin 30 Eylül 2024 tarihine kadar Baro Başkanlığına sunulmasını istedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına (STSO) göre sözleşmelerin yıl bitmeden 30 Eylül 2024 tarihinden önce talep edilmesinin arkasında Ekim ayında gerçekleştirilecek Baro Başkanlığı seçim kaygısı yatıyor.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak,  Türkiye genelinde birçok ilde olmadığı halde Sivas Barosunun para cezasında ısrarcı ve uygulayıcı olduğunu kaydetti. Özdemir, “Sivas Barosunun bu uygulamaya derhal son vermesini, kesilen ağır idari para cezalarının iptalini ve iadesini istiyoruz” dedi.

Konuyu devamlı gündemde tuttuklarını belirten STSO Başkanı Zeki Özdemir, “Ekonomik zorluklar içerisinde üretim yapan ve istihdam sağlayan üyelerimize sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için Sivas Barosu tarafından yüklü miktarda para cezaları kesiliyor. Finansmana erişimin giderek zorlaştığı, ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bu dönemde, tüccar ve sanayicilerimiz ağır istihdam ve girdi maliyetleriyle mücadele ederken bir yandan da kesilen cezalara maruz kalıyor. Bu durum, anonim şirketler için ciddi bir finansman yükü anlamına geliyor. Ekonomik zorluklar içinde boğuşan girişimcilerimiz, bir yandan rekabet avantajı sağlamaya çalışırken, diğer yandan ceza yükleriyle dertlenmek zorunda kalıyor” dedi.

ÜYELERİMİZİN MENFAATLERİNİ KORUMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ

Kesilen cezalardan tüccar ve sanayicinin hem maddi hem de manevi olarak olumsuz etkilendiğini vurgulayan Başkan Özdemir, “STSO olarak, üyelerimizin menfaatlerini korumak, öncelikli görevimizdir. Bu doğrultuda, her bir üyemizle yakından ilgileniyor, onlara gerekli yönlendirme ve bilgilendirmeleri titizlikle yapıyoruz. Bu nedenle, derhal bu haksız uygulamalara son vermelerini, kesilen ağır idari para cezalarının iptal edilerek iade edilmesini talep ediyoruz. Üyelerimizin haklarını savunmak adına sonuna kadar kararlıyız” ifadelerine yer verdi.


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!