USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye Yasa Boğuldu --Video

Türkiye Yasa Boğuldu --Video

Türkiye Yasa Boğuldu --Video
07-02-2023 07:05
Google News


Türkiye; aralarında Sivas’ın da bulunduğu 10 ili etkisi altına alan 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 4.17'de meydana gelen deprem can ve mal kayıplarına neden oldu. Ülkeyi yasa boğan olayın ardından Türkiye’nin dört bir yanında yardım kampanyaları başlatılarak tek yürek olundu. 

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından acil durum ilan edildi. 

SİVASLILAR SOKAKLARA AKIN ETTİ 

Son yılların en büyük depremi Sivas’ta da hissedildi. Depreme uykuda yakalanan Sivaslılar soluğu cadde ve sokaklarda aldı. Panik yaşayan Sivaslılar araçlarda bekledi. Deprem dolayısıyla Sivas’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir sitede ve Fatih Mahallesi’nde bir apartmanda çatlaklar meydana geldi. Binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. AFAD ekipleri incelemesini tamamlayana kadar binalara giriş ve çıkışlar kapatıldı.

SİVAS’TA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve ilimizde de hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası koordinasyon merkezi toplandı. Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında, Sivas Valiliği İl AFAD merkezinde Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve ilgili kurum müdürleri teyakkuza geçti.  Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tüm öğrenci yurtları ve spor tesisleri vatandaşların kullanımına açıldı. 

ŞİMŞEK: ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Sivas’ta herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını duyuran Vali Şimşek; “Bir taraftan tarama çalışmalarımız devam ediyor. Merkezde bir binada çatlaklar oluştuğu ve Gürün ilçesinde boş bir binanın yıkıldığı yönünde bir bilgi var. Onun dışında Sivas’ta bir sıkıntı gözükmüyor. Şu an için depremin yaşandığı diğer illere yoğunlaştık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

188 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNDE 

Vali Yılmaz Şimşek, yaşanan depremin ardından AFAD tarafından depremin en çok etkilediği iller arasında yer alan ve 100’ün üzerinde binanın yıkıldığı Malatya iline görevlendirdi. İlimizden AFAD personelleri, sağlık görevlileri, AFAD gönüllüleri, itfaiye personellerinden oluşan 188 kişilik ekip ve 34 araç deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. /Fatih TABUR/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!