Fatih TABUR
Vali Salih Ayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Hamidiye Kültür Bahçesi Hara Restoran'da basın mensupları ile bir araya geldi.
Ebediyete irtihal eden Adem Yavuz, İsmail Güneş, Hakan Tipiler, Hidayet Çolakoğlu, Nazım Düz, Fikret Ünsal ve Yusuf Doğan'a Allah’tan rahmet dileyen Vali Ayhan; basın camiasıyla birlikte Sivas’ın gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Ayhan; “Basın Atatürk’ün sözü ile ‘Müşterek toplumun müşterek sesidir’ yani toplumun duygu ve düşüncelerini yansıtan, biz idarecileri yönlendiren, bilgilendiren önemli bir kitledir ve toplumsal bilinçlendirmede gerçekten en önemli yapı taşıdır. Gücünü milletten alan ve toplumu bilinçlendirmede önemli bir rol oynayan anlayış var. Şehrimizde de hizmetlerimizi, çalışmalarımızı, ilimizin sesini duygu ve düşüncelerini dünyanın dört bir tarafına ulaştırmamızda olağanüstü başarılısınız. Güzel bir birlikteliğimiz de var. Bunu ziyadesiyle yaşıyoruz. Şu an burada gördüğüm kadarıyla hiçbir eksiklik yok. Bu da hem kendi gününüze verdiğiniz önemin yansıması hem de birlikte hareket etme kültürünün en güzel yansımasıdır. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz ve aynı yerde yaşıyoruz. Aynı havayı teneffüs ediyor ve aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu amaç içerisinde farklılıklarımız olacak ama önemli olan amacımızın aynı olması. Birbirimizi hırpalamadan, yıpratmadan, üzmeden doğru ve dürüst bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Farklı ve özgün bakacağız ama hepimizin niyeti Sivas’ımızın refahının, toplu ve ekonomik hayatının iyi olması ve güzel olması. Bunu da ziyadesiyle yaşattık. Kendi aranızdaki dayanışmanın çok iyi olduğunu görmekteyim. Bir olumsuzluk olduğu zaman bir konu etrafında kenetlendiğinizi ve hakkınızı savunduğunuzu görmekteyim” dedi.
Sivas’a basın müzesi kazandıracaklarını ifade eden Vali Ayhan; “Basın müzesi bizim gündemimizde. Şehir Müzemizde tadımlık bir basın köşemiz var. Zaten şehir müzelerinin özelliği budur. Şehrin tüm değerlerini çok az ve öz bir şekilde anlatmaktır. Müzecilikte de iyi bir noktaya geldik. İnşallah yakında da Hayat Ağacı Dergisinde müzelerle ilgili özel bir sayı olacak. Sivas’ın müzecilik kültürü, mevcut müze durumu ve yapılacak müzelerle ilgili ufuk veren bir dergi çıkacak. Basın konusunda en köklü geçmişi olan illerden birisi de Sivas. Yani Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar yerel basını güçlü olmuş bir şehirdir burası. Bu şehirde iyi bir basın müzesinin gideceğine inancımız çok yüksek. Onun için de basın müzesi kurulması doğrultusunda planlamamız çok güçlü. Planlamamız bu minvalde var. Yer konusunda bir türlü karar veremedik. Nereye tanzim edelim diye düşünüyoruz. Şu an bizde basınla alakalı çok ciddi malzemeler var. İnşallah yer sorununu giderdiğimiz zaman Türkiye’de örnek bir müze olacağına yürekten inanıyorum. Geçmişten bu güne kadar Sivas’ın basın hayatını, değişimini dönüşümünü, emektarlarını, kullanılan materyalleri, toplumsal iletişime katkılarını çok güzel anlatacak ve güzel mesajlar verecek bir müze olacak. Yeni kişilerin bu mesleği yapmasını sağlayacak bir müze olacağına yürekten inanıyorum. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Program soru-cevap bölümünün ardından Hamidiye Kültür Bahçesi’nde bulunan ilk adım anıtında fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.
Editor : Haberpanelim