USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üç boyutlu yazıcı kusursuz çalışıyor

Üç boyutlu yazıcı kusursuz çalışıyor

Üç boyutlu yazıcı kusursuz çalışıyor
22-08-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Bilgisayar üzerinde soyut olarak tasarlanmış projeler bilgisayar üzerinden verilen komut ile üç boyutlu yazıcıda kusursuz şekilde üretilerek somut hâle getiriliyor.
Bitirme projesi kapsamında üç boyutlu yazıcı yapmaya karar veren Hakverdi, "Üç boyutlu yazıcılar genel olarak uzay teknolojisinden robot teknolojisine, Ar-Ge çalışmalarının prototip üretiminden medikal teknoloji üretimi olan plastik protez imalatına kadar birçok alanda kullanılabiliyor. Bitirme projesi olarak Cumhuriyet Teknokent´in bize sağlamış olduğu makine, teçhizat ve uygun yer anlamındaki desteklerini kullanarak üç boyutlu yazıcı projemizi tamamladık" dedi.
Hakverdi, "Üç boyutlu yazıcıyla bilgisayar ortamında tasarlanmış bütün objeleri basabiliyorsunuz. Örneğin bir bardak tasarladıktan sonra üç boyutlu yazıcıya gönderiyorsunuz. Çeşitli programlar vasıtasıyla bardağı üç boyutlu olarak üretiyor ve siz elinizde plastik bardağı kullanabiliyorsunuz. Bizlere bu imkânı veren ve her türlü destekle yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız ve Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan ile tüm Hocalarıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!