USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ulaş Karasu'dan Sert Tepki: Tayyip'i Üzmeyen TÜİK, Sizde Hiç Utanma Kalmamış!

Binlerce çiftçinin merakla beklediği hububat alım fiyatları ve fark ödemesi belli oldu. Açıklanan fiyatlara tepki gösteren CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, "Tayyip'i üzmeyen TÜİK, sizde hiç utanma kalmamış!. Buğday fiyatındaki artış, sadece yüzde 12. Bu fiyat kabul edilemez, açıkladığınız fiyat maliyet bile değil!" diyerek tepki gösterdi.

Ulaş Karasu'dan Sert Tepki: Tayyip'i Üzmeyen TÜİK, Sizde Hiç Utanma Kalmamış!
07-06-2024 11:24
SİVAS
Google News

Bilal HASDEMİR

Binlerce çiftçinin merakla beklediği hububat alım fiyatları ve fark ödemesi geçtiğimiz akşam belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı hububat alım fiyatları ve fark ödemesine ilişkin rakamları Bakanlığın resmi internet sitesinde paylaştı. Çiftçilerin aylarca merakla beklediği haberin, Bakanlığın sosyal medya hesabından duyurulması dikkat çekti. Buğday alım fiyatları ve destek ödemeleri, çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı.

BUĞDAYDA FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ BİN 750 TL!

Bakanlığın açıkladığı verilere göre 2024 yılı Toprak Mahsulleri Ofisi  (TMO) hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destek rakamları kesinleşti. Buna göre, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına bin 750 TL'ye kadar, arpa için ton başına 750 TL'ye kadar fark ödemesi desteği verilecek.

Hububat alım fiyatlarında ise bu yıl ton başına, makarnalık buğdayda 10 bin TL, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada 7 bin 250 TL olarak belirlendi.

Bakanlık tarafından verilecek fark ödemesi desteği ise ton başına; makarnalık buğdayda 11 bin 750 TL, ekmeklik buğdayda 11 bin TL, arpada 8 bin TL olarak belirlendi.

SİZDE HİÇ UTANMA KALMAMIŞ

Açıklanan fiyatlara tepki gösteren CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu (TUIK) bile son 1 yıllık enflasyonu yüzde 75,45 olarak açıkladı. Mazotun litre fiyatı bir yılda yüzde 105, gübre yüzde 36 arttı. Zirai ilacı, yedek günlük giderleri saymıyorum bile. Buğday fiyatındaki artış, sadece yüzde 12. Bu fiyat kabul edilemez, açıkladığınız fiyat maliyet bile değil! Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!