USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Volkan Karasu’dan Belediye Başkanı Uzun’a Sert Eleştiri: Yırtık Büyük Yama Küçük!

İyi Parti İl Başkanı Volkan Karasu, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’a yönelik açıklamalarda bulundu. Uzun’un “Yırtık büyük, yama küçük” dediğini kaydeden Karasu, “Geçen sürede hiçbir vaadinizin gerçekleşmediğini gördük ama zam konusunda hakkınızı yememek gerekiyor. Suya, yolcu taşıma ücretlerine seri bir şekilde zam yaptınız. Bir tek o konularda bilimsel verilere dayanarak hakkaniyetli çalıştınız" dedi.

Volkan Karasu’dan Belediye Başkanı Uzun’a Sert Eleştiri:  Yırtık Büyük Yama Küçük!
29-07-2024 12:40
SİVAS
Google News

Sevda ÇİFTÇİ 

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Sivas Belediye Başkanı’na yönelik eleştirilerini sert bir dille ifade etti. Karasu, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere dünya şehirlerinden örnekler vererek doğru belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini anlatıyor ve ardından hüzün verici bir gerçeği muhteşem bir atasözü ile açıklıyor. Ne diyor bu atasözümüz: 'Yırtık büyük, yama küçük.' Ata sözümüzün günümüz Türkçesi ile açıklaması şu oluyor: Eldeki imkânlar çok kısıtlı, devraldığımız ittifak ortağı belediyemiz borç bırakmış, hiçbir iş yapmamızın imkânı yok” dedi.

Belediye Başkanı Adem Uzun’a yine bir atasözü ile cevap veren Karasu, “Ben de akademisyen Belediye Başkanımıza yine güzel bir atasözümüzü muhalefetliğimize aracı olarak kullanmak istiyorum: 'Hafıza-i Beşer Nisyan ile malüldür!' Yani, insan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır. Unutkanlık insan halidir. Öncelikle, sizden önceki Belediyenin Belediye meclisinde AK Parti ve BBP’den başka belediye meclisi üyesi yoktu. Alınan kararlarda AK Parti kadar BBP’nin de sorumluluğu vardı. Seçim meydanlarında verdiğiniz sözleri siz unutmuş olabilirsiniz fakat Sivas halkı unutmadı” ifadelerini kullandı.

Başkan Uzun’un seçim öncesi yaptığı açıklamalarda bütün projelerinizin hazır olduğunu, ekonomik hiçbir sorunun olmadığını, kazandığı hafta projeleri uygulayacağını açıkladığını belirten Karasu, “Geçen sürede hiçbir vaadinizin gerçekleşmediğini gördük ama zam konusunda hakkınızı yememek gerekiyor. Suya, yolcu taşıma ücretlerine seri bir şekilde zam yaptınız. Bir tek o konularda bilimsel verilere dayanarak hakkaniyetli çalıştınız. Bir de Aksu'ya gelen suyun vanasını açıp bilboardlar vasıtasıyla şehrimizi serinlettiniz” diye konuştu.

İyi Parti İl Başkanı Karasu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Size soruyorum: Belediyelere devletin verdiği ödenekte kısıtlama oldu mu? Sivas Belediyesi'nin bütçesini, yatırım olanaklarını seçimden önce bir tuşla sıradan bir vatandaş bile öğrenebilirken, kazanmak için verdiğiniz vaatleri yapamayınca veciz atasözlerimizi neden kendi siyasetinize alet ediyorsunuz? Ağzınızdan çıkan söz sizi bağlar. Her konuşmanızın başında bilimsel çalışmadan bahsediyorsunuz, bilim duygusallık kabul etmez, mazeret üretmez. Verdiğiniz sözler defterimizde kayıtlı, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet alabilmesi için her türlü icraatınızın takipçisi olacağız.”

Karasu, “Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunulabilmesi için tüm icraatların takipçisi olacağız” dedi. 


Editor : Sevda ÇİFTÇİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!