Hayrullah AĞKAŞ
Motorlu araçlarda yangın meydana gelmesinin çeşitli sebeplerinin olduğunu belirten Demirgil, istenmeyen olaylarla karşılaşılmaması için araç bakımlarının ustalık belgesi olan ehil kişiler tarafından zamanında yaptırılması gerektiğini söyledi.
YANGININ FARKLI GEREKÇELERİ OLABİLİR
Aynı zamanda Tesviyeciler ve Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı da olan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, motorlu araçlarda yangının farklı çıkma nedenleri olduğunu söyledi. Motor ve motor parçaları kaynaklı, yolcu kaynaklı, yakıt tankı kaynaklı veya lastik ile farlardan kaynaklanan yangınlar oluştuğunu ifade eden Demirgil, “Araçlarda meydana gelen yangınların mutlaka nedenleri vardır. Araçların motorlarında yağ kaçağı, sıcak motorun üzerine yakıt sızıntısı, sigara izmariti, güneş altına bırakılan aracın içerisinde yer alan çakmağın alev alması, fren balatasının aşınması, LPG’li araçlarda gaz sıkışması veya benzinli araçlarda benzin hortumlarının çürümesinin kısa devre yapması yangına sebebiyet vermektedir” dedi.
MUTLAKA YANGIN TÜPÜ BULUNDURULMALI
Araçlarda yangın ve ani gelişen arızaların meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren SESOB Başkanı Demirgil, araç bakımlarının mutlaka ustalık belgesi olan ustalar gözetiminde yapılmasını önerdi. Demirgil, “Araç kullanan sürücülerimizin kazalara sebebiyet vermemeleri için araç bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Özellikle uzun yola çıkacak sürücüler yola çıkmadan araçlarının genel bakımlarını yaptırmalı ve eksikliklerini giderdikten sonra hareket etmelidir. Araçlarda mutlaka yangın tüpü bulundurulmalı ve yangın oluştuğu zaman anında müdahale yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.
Sivasİrade- SivasGündem- SivasHaberleri- Sivassondakika
Editor : Elif Elmalı