USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YENİ ALT GEÇİTLER TRAFİĞİ RAHATLATACAK

YENİ ALT GEÇİTLER TRAFİĞİ RAHATLATACAK

YENİ ALT GEÇİTLER TRAFİĞİ RAHATLATACAK
31-07-2017 06:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sami Aydın, alt­ge­çit ça­lış­ma­la­rı­nın 4 ay içe­ri­sin­de ta­mam­la­na­ca­ğı­nı söy­le­di. Öte yan­dan Ka­ra­yol­la­rı 16. Bölge Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan da 2018 yılı içe­ri­sin­de Yeni Nu­mu­ne Has­ta­ne­si­ne daha rahat ula­şım sağ­la­mak için çevre yolu üze­rin­de bir alt geçit pro­je­si ha­ya­ta ge­çi­ri­lecek. Böy­le­lik­le belli nok­ta­lar­da ciddi yo­ğun­luk ya­şa­yan araç tra­fi­ği nis­pe­ten ra­hat­la­mış ola­cak.

Sivas Belediyesi ve Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında ilimiz merkezinde trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde alt geçit projeleri hayata geçirilecek.

Bu kapsamda yeni numune hastanesine ulaşımı rahatlatmak için Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan çevre yolu üzerindeki altgeçit projesi önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacak.

Diğer taraftan şehir içerisindeki ulaşımı rahatlatmak amacıyla da çalışmalarını yürüten Sivas Belediyesi bu yaz sezonu içerisinde Yukarı Tekke kavşağı ile Gazi Lisesi kavşağında alt geçit projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yukarı Tekke kavşağında alt geçit yapım çalışmalarına başlanırken,  10 Temmuzda ihalesi gerçekleştirilen Gazi Lisesi kavşağıyla birlikte her iki projenin 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması bekleniyor.

NUMUNE HASTANESİ

ALT GEÇİT PROJESİ

Yeni Numune Hastanesi kavşağında yaşanan trafik sorunu alt geçit ile çözüme kavuşacak. Kavşakta yaşanan trafik yoğunluğu yapılacak olan alt geçit ile minimum seviyelere indirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın en geç 2018 yılında alt geçidi yapmayı düşündüklerini belirtti. Yeni Numune Hastanesi kavşağı kesinlikle alt geçide ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Aydın, ?Biliyorsunuz orası Karayolları kavşağı. Bu konu ile ilgili gerek Sayın Bakanımıza gerekse yaklaşık bir ay öncesinde bir vesile ile Milletvekilimiz Habip Soluk Bey, Hilmi Bilgin Bey ve Valimiz ile beraber bizzat yerine giderek kendilerine de gösterdim. Bu kavşağın bir an önce yapılması gerektiği noktasında düşüncelerimi paylaştım. Onlar da aynen bana katıldıklarını söylediler. Ve sayın milletvekillerimiz de bu konunun takipçisi olacaklarını söylediler. Ben inanıyorum ki en kısa zamanda yani en geç 2018 yılında buraya bir alt geçit yapılmasını arzuluyoruz? ifadelerini kullandı.

GAZİ LİSESİ ALT GEÇİDİN

HALESİ YAPILDI

Belediye Başkanı Sami Aydın, Gazi Lisesi Kavşağı´nda yapılacak alt geçit projesinin ihalesinin 10 Temmuz tarihinde yapıldığını ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını kaydetti. Projeyle ilgili konuşan Başkan Aydın, ?Sivas Gazi Lisesi kavşağının trafik sorununu çözüyoruz. İhalemiz gerçekleşti ve İnşaat çalışmalarımız başladı yeni alt geçidimiz bu sene içerisinde tamamlanacak inşallah? dedi.

YUKARI TEKKE´DE

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yukarı Tekke Kavşağı´ndaki alt geçit projesinde çalışmaların başladığını belirten Aydın, ?4 aylık bir süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Müteahhit firmamız bu süreyi mümkün olduğunca kısaltmaya çalışacak. Belediye benzinliğinden gelip, Organize Sanayi´ye giden hattı iki gidiş iki geliş şeklinde yeraltına alıyoruz. Her iki yanda da birer şeritlik yan yollar olacak. Bölgede çalışmalar başladı. Mümkün olduğunca trafiği aksatmadan bu çalışmaları yürütmeyi hedefliyoruz. İnşallah üç buçuk, dört ay gibi bir süre içerisinde çalışma tamamlandığında bu bölgedeki trafik ciddi şekilde rahatlamış olacak? diye konuştu.

Alt geçidin ismiyle ilgili henüz resmi bir çalışma olmadığını belirten Aydın, ?Şu an burası Yukarı Tekke Kavşağı olarak geçiyor ama alt geçide inşallah uygun bir ismi ileride planlayacağız. Halfelik Kavşağı´nda iki tane alt geçit yaptık, hizmete girdi, trafikte bayağı bir rahatlama oldu. Bu da ondan sonraki projemiz. Bir sonraki de ihalesi tamamlanan Gazi Lisesi Kavşağı´nda önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu projemizin de ihale yapıldı? ifadelerini kullandı.

RENT A CAR´LAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK

İlimiz merkezin çok sayıda araç kiralama şirketinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, bu firmaların tamamını Ankara yolu üzerinde Bölge Trafik civarına taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Aydın, ?İlimizdeki araç kiralama filolarını şehir dışına çıkarıyoruz. Bununla ilgili Bölge Trafik Müdürlüğü civarındaki kavşağın hemen sol kısmında Belediyemize ait bir alanı yeni Rent a car alanı olarak belirledik. Bu alan mevcut yolun kot olarak alt kısmında bulunuyor. Dolayısıyla yer altına yani mevcut yolun seviyesine kadar olan kısmın altına kapalı otopark, üzerinde ise bürolar ve satış ofisleri olacak. Bu projemizin de ihalesi yapıldı. İhale bedeli ise 5 Milyon 72 bin TL. İnşallah bu çalışmamız da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanmış olacak? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!