USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YEREL MEDYA RİZE´DE BULUŞTU

YEREL MEDYA RİZE´DE BULUŞTU

YEREL MEDYA RİZE´DE BULUŞTU
10-04-2017 12:37
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Yerel medya mensupları Rize´de buluştu. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde Rize Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programa Türkiye´nin 7 bölgesinden çok sayıda yerel medya mensubu Rize´de bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkılarıyla düzenlenen program geçtiğimiz Cuma gününden itibaren 3 gün devam etti. Gazeteciler Cemiyetleri temsilcileri ile yerel medya mensupları 3 gün boyunca Rize´nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

Yerel Medya Buluşması için Türkiye´nin 7 bölgesinden Cuma günü Rize´ye giden gazeteciler ilk gün Rize Kalesi ve Ziraat Çay bahçesini ziyaret etti. Gün boyu şehirde dolaşan gazeteciler akşam Rize Öğretmen Evinde düzenlenen Yerel Medya Resepsiyonuna katıldı.

Resepsiyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Fazlı Özsoy, Gazeteciler Bölge Federasyon Başkanları ile Gazeteciler Dernek başkanları katıldı. Programa ilimizden de Sivas Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Üngör ve Sivas İrade Gazetesi çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bayrak, bölge temsilcileri ve il dernek başkanlarının Rize programına katılımından dolayı teşekkür ederek ?Doğa harikası ilimizin bir bölümünü meslektaşlarımıza tanıtacağız, memnun ayrılacaklarını umuyorum? dedi.

KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen de konuşmasında Rize Turizm ve Tanıtma Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri Rize programının dolu bir program olduğunu belirterek ?Rize turizmi açısından ve dernek başkanlarının kaynaşması açısından Rize programı çok yararlı olacak. Katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Fazlı Özsoy ise konuşmasında programın Rize turizm alanlarının ülkeye tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, ?Ülkenin çeşitli illerinden meslektaşlarımız Rize´yi tanıma şansına sahip oldular, gelmeyenler için büyük bir kayıp dedi ve AK Parti Gene´ Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı´dan yere gazetelerin ilan artışları ile ilgili düzenlemeyi hükümetin bir an önce yapmasını talep ediyoruz? şeklinde konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise yaptığı konuşmada tertiplenen bu buluşmaya emeği geçen ere teşekkür ederek, ?Yeşilin tonlarının fazlası ile bulunduğu ilimizi sizlere tanıtma adına önemli bir buluşma gerçekleşiyor. Bu buluşmadan umarım mutlu ayrılırsınız? dedi.

Bölgenin zengin turizm potansiyeline değinen Rize Valisi Erdoğan Bektaş ?Çayın başkentindesiniz. Rize aynı zamanda son yıllarda turizm ile ön plana çıkan illerden bir tanesi ve yapılan yatırımlar ile turizm daha da cazip ha e gelmeye başladı. Bu buluşmayı sağ ayan ve emeği geçenlere teşekkür ederim? diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı ise yeni bir turizm sezonuna girildiğini belirterek, organizasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Yazıcı, ?Gazetecilik ve yöneticilik önemli bir şey. Yerel medya temsilcilerinin ilimizde buluşması bizim için önemli. Önümüzde önemli bir süreç var 16 Nisan da yapılacak olan referandum geleceğimizi ilgilendiren bir konu, ülkemizde geçmişe baktığımızda iki başlılığın bu ülkeye ne tür zararlar verdiğini hepimiz biliyoruz. Yetki tartışması ve zaman zaman yükselen gerginlikler bu ülkede sürekli seçimleri gündeme getirmiş ve ülkemiz gelişmeden nasibini alamamıştır. 16 Nisanda yapılacak referandum ile ülkemizin önünü açmak istiyoruz? ifadelerini kullandı. Yazıcı konuşmasının devamında ise 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referandum oylamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLER RİZE´DE

4 MEVSİMİ BİRDEN YAŞADI

3 gün boyunca Rize´nin birçok yöresini gezme imkânı bulan çok sayıda yerel medya mensubu Rize´de bir gün içerisinde 4 mevsimi birden yaşadı. Rize´nin doğal güzelliklerine hayran kalan Gazeteciler Rize´nin her bir köşesini fotoğrafladı.

Programın 2. gününde gazeteciler Çamlıhemşin vadisini ziyaret etti. Çamlıhemşin ziyaretinde gazetecileri Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Rize İl Kültür Turizm Müdürü İşmar Hocaoğlu, Çamlıhemşin il Genel Meclis Üyesi Cemil Kus karşıladı.

Burada önce Şenyuva köyünü ziyaret eden gazeteciler, Zil Kale´ye giderek buradaki muhteşem manzaranın keyfini çıkartarak kültür mirası Zil Kale´yi gezip tarihi hakkında bilgi edindiler. Türkiye´nin en uzun şelaleleri arasında gösterilen Bulut Şelalesine varmak için 2 km tar deresi üzerinde doğa yürüyüşü yapan gazeteciler şelaleye ulaştıklarında gördükleri manzarayı hayran kaydılar.

Gazeteciler Bulut Şelalesinin ardından Haşimoğlu Otel´e geçerek, öğlen yemeği ardından Ayder Yaylasının eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarttılar.

Yerel medya mensupları programın son gününde ise Güneysu Beldesini gezdi. Gazetecileri Güneysu´da Kaymakam İhsan Selim Baydaş karşıladı. Gazetecilerin ziyaretlerinden ötürü memnuniyetini dile getiren Kaymakam Başdaş, ilçe hakkında bilgiler verdi. Gazeteciler Kaymakam Baydaş öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi´ni gezerek, burada el işçiliği ile yapılan ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Gazeteciler Güneysu´daki son programda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın senede 3-4 kez gelip birkaç gün kaldığı evini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın mahallesini gezen gazeteciler eşsiz doğa güzelliği önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

Yerel medya mensupları Rize´deki son programda ise Ridos Termal Otel´e gitti. Termal doğal kaynak suyunda havuza giren gazeteciler programın sonunda Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve diğer protokol üyelerinin de katılımıyla öğle yemeği yedi.

/resimler/2017-4/10/1239165150561.jpg

/resimler/2017-4/10/1239396883803.jpg/resimler/2017-4/10/1239519540931.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!