USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yol Haritamızı Belirliyoruz

Yol Haritamızı Belirliyoruz

Yol Haritamızı  Belirliyoruz
20-06-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN  

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Ticaret ve Sanayi Odası´nda düzenlenen törenle imzalandı.

İmza törenine Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Hikmet Canpolat ile Yasin Tekstil İşveren Vekili Turan Veske katıldı. 

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, nitelikli eleman sorununun iş dünyasının gündeminde olduğunu söyledi. Bu soruna merhem olabilmek adına İŞ-KUR ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Ayhan, İstihdam Seferberliği kapsamında geçtiğimiz aylarda MEGİP´in imzalandığını hatırlattı.

İLK PROTOKOL HAYATA GEÇTİ

İlimizde ilk kez bu kapsamda yapılacak olan bir eğitim protokolünün hayata geçtiğini hatırlatan Vali Ayhan, Yasin Tekstil İşletmeleri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile işbirliği kapsamında, kompleci (yuvarlak örme makinesi operatörü) mesleğinde 100 kişilik kurs açılacağını ifade etti. Kursun, 1 Temmuz ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini vurgulayan Vali Ayhan, eğitimlerin toplam 840 saat, 105 fiili gün süreceğini söyledi.

EĞİTİM SONRASI İSTİHDAM İMKANI OLACAK

Toplam mesleki eğitimin dörtte birlik süresinin bitiminde eğitime devam eden kursiyerlerin en az yüzde 50´sinin işe girme fırsatı yakalayacağını vurgulayan Vali Ayhan, ?Kursiyerlerimiz, talepte bulunan işverene ait işyerlerinde veya başka işyerlerinde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmak şartıyla istihdam edilecektir? dedi.

?SİVAS ADINA SEVİNDİRİCİ?

Bu oranın çok önemli olduğunu dile getiren Vali Ayhan, ?Yani 100 kursiyerimizin en az 50´si istihdam edilecektir. Hem istihdam açısından hem de nitelikli eleman yetiştirmek açısından bu eğitim, Sivas adına çok sevindiricidir. Yasin Tekstil İşletmeleri ve Dış Ticaret Anonim Şirketine bu girişiminden dolayı çok teşekkür ediyorum. İmzalanan protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? diye konuştu.

DEMİRAĞ OSB, ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK

Firmaların bünyelerini güçlendirmek için eğitim faaliyetlerine yer verdiğini hatırlatan Vali Ayhan, ?Bu tür faaliyetler hem yapıyı güçlü tutuyor hem piyasayı domine ediyor hem de istihdama katkı sağlıyor. Teşvikle ilgili bir tık öteye gittiğimiz zaman sektör daha da canlanacak. Şu an Demirağ OSB´de altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Burasının endüstri bölgesi ilan edilmesi ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüşme yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 8 Şubat 2019 tarihindeki ilimizi ziyaretinde ?Sivas´ın 2. Organize Sanayi Bölgesi olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi tamamlandı. Altyapı ihalesi yapıldı. En kısa zamanda burayı da faaliyete geçiriyoruz. Sivas´ı hızla kalkındırmak için 40 bin kişinin istihdam edileceği Demirağ Organize Sanayini özel teşvik bölgesi olarak ilan etmeyi planlıyoruz. Tüm Sivas´ı yatırımlarda cazip hale getirmek için teşvik sınıflandırmasında avantaj sağlamaya yönelik çalışmalar içerisindeyiz? demişti. Bizlerde Valilik nezdinde yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz? diye konuştu.

?UĞRAŞ VERİYORUZ?

Bölgenin endüstri alanı olması hususunda görüşlerini dile getiren Vali Salih Ayhan ?Burası karma endüstri alanı mı yoksa özel endüstri alanı mı olacak? Her ikisinin de ilimize avantajı ya da dezavantajı nedir? Bunları, her yönüyle çok iyi analiz etmek için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda; yol haritamızı, milletvekillerimizle, belediyemizle, ticaret sanayi odamızla ve diğer paydaşlarımızla belirliyoruz? şeklinde konuştu.

I. OSB´DE GES PLANLANIYOR

Birinci OSB´nin altyapısını güçlü tutmak için gayret gösterdiklerini de ifade eden Vali Ayhan, ?İnovasyon, tasarım merkezi, güneş enerji santrali ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili olarak da Demirağ OSB, bizim için tüneldeki ışık. Burası için 40 bin kişinin istihdamını sağlayacak alt yapı ve cazip yatırım imkânı sağladığımız takdirde bu bölgenin cazibe merkezi olacağına inanıyorum. İnşallah iki OSB birbirine güç verecek ve Sivas bölgenin cazibe merkezi olacak? ifadelerini kullandı.

DİĞER FİRMALARA ÖRNEK OLSUN

TSO Başkanı Mustafa Eken ise kısa süre önce ilimize büyük bir yatırım yaparak önemli sayıda kişiye istihdam sağlayan Yasin Tekstil´e teşekkür etti. Eken, ilimizde ilk kez hayata geçen MEGİP ile firmanın yeni işgücüne yer vereceğini de hatırlatarak, ?Sivas´ta gelişip büyüyen firmanın farklı ve yeni projeleri de var. Bu çalışmaları da ilimize yapacaklar. Ayrıca Sayın Valimizin önderliğinde teşvikle ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda bakanlığımızın da açıklayacağı teşvik paketi ile Sivas´a yeni yatırımcıları kazandıracağımıza inanıyorum. Bu proje TOBB ile bakanlığımız arasında imzalanmıştı. Bu protokolün diğer firmalara da örnek olmasını diliyor, protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.? dedi.

?BİN KİŞİLİK BİR MODÜLÜMÜZ VAR?

Yasin Tekstil İşveren Vekili Turan Veske ise 11 Mayıs 2018 tarihinde kararı alarak 4 Temmuz 2018 tarihinde Sivas´ta ilk üretime başladıklarını söyledi. Bir sene olmadan 5. programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Veske, ?Yaklaşık 150 kişiyiz. Bu program ile 100 kişi daha istihdam edip 250 kişi olacağız. Sayın Valimiz ve TSO Başkanımızın büyük destekleri oldu. Sıkıntılarımız olduğu zaman gece gündüz onları çok rahat aradık, istek ve taleplerimizi iletebildik. Bir yıl dolmadan firmayı çok iyi yerlere getirdik. Hayalimiz çok büyük. Uluslararası bir firmayız. Bizim de taleplerimiz teşvik ile ilgilidir. Bu konu ile ilgili olumlu bir şey yansıdığı an inşallah bin kişilik bir modülümüz var? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!