Bilal HASDEMİR

İmranlı Kaymakamı Recep Ali Çolak’ın  Pamuk Aslan Kuzköy Anaokulu Müdür Vekili Sedat Çalışkan’ı görev yerinden aldırmak için baskı kurduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre  İmranlı Kaymakamı Çolak, Çalışkan’dan 27 aylık bebeğinin Pamuk Aslan Kuzköy Anaokuluna yazdırılmasını istedi.  Çalışkan ise 36 aydan küçük bebeklerin anaokuluna alınmasının yasak olduğunu belirterek kayıt işlemini gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

Bu duruma tepki gösteren Kaymakam Çolak’ın Kuzköy Anaokulu Müdür Vekili Sedat Çalışkan’a baskı kurduğu ve başka bir okula sürülmesi için çalıştığı öne sürüldü.

Kaymakamın bu tutumunun ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından tepki çektiği öğrenilirken konudan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener’in de bilgisinin olduğu belirtildi.

Olaya ilişkin müfettiş görevlendirilmesi bekleniyor.

Muhabir: Bilal HASDEMİR