Gündem

Alzheimer´a Karşı Akdeniz Mutfağı

Alzheimer´a Karşı Akdeniz Mutfağı

Alzheimer´a Karşı Akdeniz Mutfağı
04-03-2013 16:49

    Uzmanlar Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmak için Akdeniz mutfağının tercih edilmesi ve zihinsel aktivitelere önem verilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
    Unutkanlık, hafıza zayıflığı ve zihinsel aktiviteleri sağlıklı bir şekilde yapamama durumu. Bu saydıklarımız Alzheimer hastalığının başlıca belirtileri arasında. Uzmanlar Alzhimer riski taşıyanları daha dikkatli beslenmeleri konusunda uyarıyor. 
    Özellikle Akdeniz mutfağı ürünlerini tercih etme ve Omega3 gibi besin maddelerinin alınması Alzheimer riskini azaltan besin değerleri arasında başı çekiyor.
    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, Gazetemize yaptığı açıklamada Alzheimer tipi Demans ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
    Yapılan araştırmalara göre Akdeniz mutfağıyla beslenen kişilerde Alzheimer tipi Demans oranının  daha düşük bulunduğunu bildiren Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Bolayır, ‘Buradaki Anteoksiten maddelerin milein kılıfının doyurucu, zenginleştirici özelliği var. OMEGA 3 gibi antioksiten sistemi güçlendirici ilaçlar gibi maddeleri taşıdiğı için  Akdeniz mutfağıyla beslenen kişilerde bu oranın düşük olduğunun tespit edilmiş bir koruyucu özellik olabilir.
    Zihinsel aktiviteleri yaparak zihni canlı tutma, sosyal hayattaki canlılıkta risk faktörünü azaltan etkenler arasında’ dedi.
    Bolayır, Alzheimer şüphesi taşıyan kimselerin mutlaka bir hekime gösterilmesi gerektiği konusunda uyarılarda da bulundu.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER