Programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı, ‘Sivas’ın tüm ilçelerindeki ziyaretlerimiz tamamlandı. Toplamda 16 ilçemize de ziyaret yapıldı. Hepsinin Kaymakam ve Belediye Başkanlarıyla görüşüldü. Bütün ilçelerimizin svot analizi yapıldı. Tüm ilçelerin başlıca sorunları, nitelikli iş gücü kaynakları, acil yatırım ihtiyaçları ile güçlü ve zayıf yönleri gibi birçok konuda yapılan araştırmalar rapor haline getirildi. İlçe çalıştayları ve merkezin çalıştayıyla beraber önümüzdeki 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık eylem planı ortaya koymayı planlıyoruz’ dedi.
HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Türkiye kalkınma politikaları ekseninde Sivas’ın geleceğinin detaylı olarak tartışılacağı ‘Sivas Kalkınma Çalıştayı’ düzenlenecek.
ORAN Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz aylarda ilimizin tüm ilçelerinin svot analizlerini yaptı. Tüm ilçelerin başlıca sorunları, nitelikli iş gücü kaynakları, acil yatırım ihtiyaçları ile güçlü ve zayıf yönleri gibi birçok konuda yapılan araştırmalar rapor haline getirildi.
Önümüzdeki haftalarda yapılacak olan Sivas Kalkınma Çalıştayı ile birlikte ilimizin ve tüm ilçelerin sorunları ve çözüm önerileri bu toplantıda masaya yatırılacak. ORAN tarafından düzenlenecek olan bu çalıştaya Bakanların, öğretim görevlilerinin, il protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacağı öğrenildi.
Yapılacak çalıştayla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı, önümüzdeki haftalarda ilimizde geniş çaplı bir katılımla ‘Sivas Kalkınma Çalıştayı’ programını düzenleyeceklerini belirtti.
Genel Sekreter Taşçı, ‘Bu ilçe çalıştayları ve merkezin çalıştayıyla beraber önümüzdeki 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık eylem planı ortaya koymayı planlıyoruz. Biz bölge planı da yapıyoruz ama bölge planı biraz daha hedefi gösteren planlar, bunlar ise daha çok uygulamaya yönelik olan planlar. Yani planlama anlayışına baktığınız zaman tepede stratejik seviye, ortada taktik seviye ve alt katmanda da operasyonel seviye vardır. Biz burada ilçelerde yaptığımız çalışmalarla operasyonel ayaklarını ortaya koymuş olacağız’ dedi.
Taşçı konuşmasında şunları kaydetti:
‘Ekip arkadaşlarımız Sivas’ın tüm ilçelerimizde ziyaretlerini tamamladılar. Toplamda 16 ilçemize de ziyaret yapıldı. Hepsinin Kaymakam ve Belediye Başkanlarıyla görüşüldü. Bütün ilçelerimizin svot analizi yapıldı. Mesela Akıncılar İlçemizi ele alıyoruz. Başlıca sorunu göç ve nitelikli iş gücü. Acil yatırım ihtiyacı Kelkit vadisi topraklarının profesyonel olarak işletilmesi. Maden suyu kaynağının işletilmesi, çözüm önerisi ise Kelkit vadisindeki verimli toprakları ile ilgili bir proje yapılması. Güçlü yönler, zayıf yönler gibi tüm incelemelerimiz tamamlandı.
Yaklaşık 15-20 gün içerisinde bunları rapor olarak yayınlayacağız ve Allah nasip ederse de Şubat ayının başlarında Sivas’ta büyük bir kalkınma çalıştayı yapacağız. Geçtiğimiz ay biz bunu Yozgat’ta gerçekleştirdik. Yozgat’ta Adalet Bakanımız, Kalkınma Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla büyük bir çalıştay gerçekleştirdik. Benzer bir çalışmayı orada duyurduk.’
Yapılacak çalıştayla birlikte önümüzdeki yılların eylem planının hazırlanacağını belirten Taşçı, ‘Biz bölge planı da yapıyoruz ama bölge planı biraz daha hedefi gösteren planlar, bunlar ise daha çok uygulamaya yönelik olan planlar. Yani planlama anlayışına baktığınız zaman tepede stratejik seviye, ortada taktik seviye ve alt katmanda da operasyonel seviye vardır. Biz burada ilçelerde yaptığımız çalışmalarla operasyonel ayaklarını ortaya koymuş olacağız. Gelişen sanayi destek programı en fazla ödenek ayırdığımız kaynak. Gelişen sanayide yaklaşık 7-8 Milyon TL kaynak vereceğiz. Bu meblağ geçtiğimiz yıllara oranla daha yüksek. Burada KOBİ düzeyinde küçük ve orta büyüklükteki işletmelere destek vermeyi planlıyoruz’ dedi.
Editor : Haberpanelim