Şuanda hazırlık çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Aydın, gerek il merkezinde gerekse ilçelerde yaptıkları ziyaretlerle halkın beklentilerini ve şikâyetlerini dinleyerek, çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Demir Export’un 2004-2010 yılları arasında yaptığı çalışmalar sonucunda ekonomik olarak işletilebileceğine karar verdiği altın cevherindeki çalışmalar önümüzdeki aylarda başlayacak.
RUHİ DEMİR
Demir Export A.Ş. Halkla İlişkiler Görevliği Tuğba Aydın, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan’a ziyarette bulundu.
Ziyarette Kangal’da faaliyete başlayacak olan altın cevheri ile ilgili bilgi veren Aydın, şuanda hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ve önümüzdeki süreçte Kangal’da Demir Export A.Ş. tarafından altın çıkarılmaya başlanacağını kaydetti.
Demir Export A.Ş. olarak halkla ilişkilerini sıkı tutmaya çalıştıklarını belirten Halkla İlişkiler Görevlisi Tuğba Aydın, bu kapsamda gerek Sivas il merkezinde, gerek Kangal ilçesinde ve gerekse diğer ilçelerde kurum ve kuruluşlara çeşitli ziyaretler düzenlediklerini, bu kapsamda ilişkilerini sıcak tutarak, beklentileri yerinde görme fırsatı yakaladıklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ise Demir Export A.Ş.’nin çalışmalarında başarılar diledi. İlimizin maden bakımından zenginliğine dikkat çeken Karahan, Demir Export gibi büyük firmaların ilimize yatırım yapmasının şehrin kalkınmasında önemli rol oynayacağını söyledi.
KÜLÇE ALTIN ÜRETİLECEK
MTA’nın 1992-2005 yılları arasında gerçekleştirdiği arama çalışmalarında tespit edilen altın cevheri işletmeye açılıyor. Demir Export’un 2004-2010 yılları arasında yaptığı çalışmalar sonucunda ekonomik olarak işletilebileceğine karar verdiği altın cevheri için çalışmalar hız kazandı.
Geçtiğimiz süreçte gazetemizi ziyaret eden Demir Export SRM Danışmanlık Proje Koordinatörü Sadık Avcı Bakırtepe Altın Madeni Projesi hakkında bazı bilgiler vermişti.
Bu tesislerde bölge halkının istihdam edileceğini ifade eden Avcı, ‘Geçmişte burada altın madeni MTA tarafından arandı ve bulundu. Burada kayda değer altın madeni olduğu tespit edildi. MTA ihaleye çıktı ve Demir Export buradaki altın madenini işletmek üzere ihaleyi aldı. Demir Export’un yapısında gittiği yerdeki, çalıştığı yerdeki insanları mümkün olduğunca kollar. Onları değerlendirir ve istihdam yaratır. Şuanda da onları yapmaya gayret ediyoruz. Madenimizin 3-4 ay içerisinde çalışmalarına başlamasını hedefliyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.
Bakırtepe Altın Madeni Projesi revize ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31.12.2014 tarihinde onaylanmasıyla birlikte proje ile ilgili çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Projede, sürdürülebilir madencilik prensipleri çerçevesinde, doğal kaynakların korunarak çevresel etkilerin en aza indirgenmesi, insan sağlığına olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi ve bölge halkıyla karşılıklı güven anlayışının benimsenerek karşılıklı saygı ilkeleriyle üretim yapmak üzere hazırlıklar yapılıyor.
Projenin 5 yıl olarak planlanan işletme döneminde taşeronlarla birlikte yaklaşık 230 kişinin istihdamı öngörülüyor. Yerel istihdamın yanı sıra, proje faaliyetleri için gerekli her türlü mal ve hizmet alımında öncelik yerel pazara verilerek bölge ekonomisine de katkı sağlanacak.
Editor : Haberpanelim