Gündem

Milli Görüş´ün Yeni Lideri Karamollaoğlu Oldu

Milli Görüş´ün Yeni Lideri Karamollaoğlu Oldu

Milli Görüş´ün Yeni Lideri Karamollaoğlu Oldu
31-10-2016 15:41


HABER MERKEZİ

Saadet Partisi’nde genel seçim heyecanı yaşandı. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu’nca daha önceden tek listeyle gidilmesi kararlaştırılan kongrede Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığa seçildi. Bin 116 delegeden 891’nin oy kullandığı genel kurulda oyların 871’ini alan Karamollaoğlu bayrağı devraldı. Kongrede 20 oy da geçersiz sayıldı.

Karamollaoğlu Genel Kurul’da bir de konuşma yaptı. Merhum Erbakan ile birlikte 12 Eylül ve 28 Şubat gibi zorlu süreçleri atlattıklarını ancak bunların üstesinden başarıyla geldiklerini kaydetti. Madımak olaylarına değinen Karamollaoğlu, geçmişten kendisiyle ilgili yanlış tariflerin yapıldığını dile getirerek, ‘Şunu herkes bilsin ki Madımak da bizim acımızdır, Başbağlar da bizim acımızdır, Roboski de bizim acımızdır. Biz evlatlarını kaybeden bütün kardeşlerimizin acısını paylaşırız’ ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu kimdir?

Aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.

Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 – 72 yılları arasında DPT’de Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı. Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1975’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Sivas Milletvekili seçildi. Parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu Üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1978’de Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçildi.

1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında Genel Müdürlük ve Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. Bu dönemde Şehircilik ve Belediyecilik hizmetlerinde örnek bir çalışma sergiledi. Belediye Başkanlığı döneminde Sivas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması maksadıyla pek çok iktisadi ve sosyal faaliyetlerin organizasyonunu yaptı.

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği devam etti. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER