Gündem

Eğitimciler Eylem Yapacak

Eğitimciler Eylem Yapacak

Eğitimciler Eylem Yapacak
05-03-2013 16:08

    Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak.
    Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği'ni protesto etmek için bugün Bakanlık önünde toplanacaklarını bildirdi.
    Söz konusu yönetmeliği göre okullara müdür,  müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı olacak öğretmenlerin önce yazılı sınava gireceğini ardından da mülakata katılacaklarını bildiren Karadağ, ‘Yeni yönetmelikte öğretmenler mülakatla belli düşünce ve guruptan  insanlar atanabilecektir. Hak eden hak ettiği yere atanamayacaktır. Hiçbir kariyer, liyakate, objektifliğe dayanmayan bu yönetmelik tam bir ucubedir.  Yayınlanan bu yeni yönetmelikle yeni bakan Nabi Avcı hayal kırıklığına sebep olmuştur. Yapıcı, olgun, birleştirici bir görüntü veren Sayın yeni Bakan kendisinden beklenen adaletli, liyakate önem veren bir yönetmelik yerine teknik hatalarla dolu, tamamen haksız ve adaletsiz bir yönetmeliğe imza atmıştır. Suiistimallerin yaşanacağı hak edenlerin değil adamı olanların önü açılmıştır’ dedi.
    Karadağ sözlerinin devamında bu yönetmeliğin geri çekilmesi için bugün tüm illerden Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığının önüne eyleme gidileceğini söyleyerek ‘Türk Eğitim Sendikamız, adaletin tecellisi için vardır. Hakkın, güçlüye değil, hak edene verilmesi için mücadele etmektedir. Hak Allah'ın doksan dokuz mübarek isminden birisidir.  Milli Eğitim camiamızda huzurun ve adaletin tecellisi için Türk Eğitim Sen olarak uyarılarımızı yapıp, yeni yönetmeliğe bu eylemle geri çekilmezse dava açacağımızı bildiriyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER