Gündem

2013´te Daha Fazla Yatırım

2013´te Daha Fazla Yatırım

2013´te Daha Fazla Yatırım
07-03-2013 15:33


    İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2013 yılı programında yer alan işlerin hazırlıklarını tamamlayarak ihale işlemlerini başlattı.
    İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre programda yer alan kırma taştan temel altyapı işlerinin 244 kilometresi ile asfalt sathi kaplama işlerinin 221 kilometresinin asfalt mıcır alım işleri ihale hazırlıkları tamamlanarak ilana çıkıldı. İhaleler Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. 
    Diğer yandan parke üretimi için kırmataş ve çimento ihaleleri ile asfalt yama işlerinde kullanılacak olan kırmataş - kalyak alımı ve yama çalışmaları için hizmet alımı işinin de ihaleleri yine Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
    Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ihale süreçlerini inşaat sezonu başlamadan sonuçlandıracaklarını dile getirerek, malzeme ve hizmet alımı, birinci kat asfalt sathi kaplama işi için temel malzemesi ve mıcır temini ile kırma taştan temel alt temel ihalelerinin bu ay içerisinde sonuçlandırılacağını söyledi. Mevsim şartları el verdiği sürece yoğun bir iş sezonu planladıklarını vurgulayan Ayhan, ‘Asfalt plent tesislerimiz bu sezon daha yoğun çalışacak. İlimiz kırsalında standardın üzerinde temel altyapı ile güçlendirilmiş yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarımız olacak. Ayrıca kilit parke tesislerimiz de üretilmek üzere malzeme alımı gerçekleştirip, köy içi düzenlemeler yapacağız’ dedi.  
    Vali  Zübeyir Kemelek ise 2012 yılının yol ve ulaşım hizmetleri açısından başarılı geçtiğini hatırlatarak, ‘Sivas, yüzölçümü bakımından 8 bin 500 kilometre yol ağı ve 2 binin üzerindeki yerleşim yeri ile Türkiye'nin ikinci büyük ili. Bu da işin zorluğunu ve önemini göstermektedir. 2012 yılında özellikle iş yapma kabiliyetimizi geliştirdik ve idaremizin araç parkını güçlendirdik. 2012 yılında 350 kilometre yol yapmışız, 2013'de de bu rakamı yüzde 25 artırmayı planlamaktayız. İnşallah yol konusunda ciddi mesafeler alacağız’ diye konuştu. 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER