Gündem

Üniversiteye Yeni Hastane

Üniversiteye Yeni Hastane

Üniversiteye Yeni Hastane
18-10-2013 13:58

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesindeki çalışmalardan bahseden Kocacık, hastanede bir kornea bankası kurmayı hedeflediklerini söyledi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Üniversite bünyesinde 500 yataklı bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile görüşme yaptıklarını belirten Kocacık, DPT uzmanlarına bu konuyu izah ettiklerini ve kabul gördüğünü, hastane için onay beklediklerini söyledi.

Cumhuriyet Üniversite Hastanesi ile ilgili bazı çalışmalar hakkında da bilgi veren Kocacık, şu şekilde konuştu:

‘Bir kornea bankası kurma planımız var. Tüp Bebek Merkezi kurulması için hazırlıklar sürüyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni Devlet Planlama Teşkilatı’ndaki uzmanlarımıza izah ettik, kabul ettiler. İnşallah 7 katlı ve 500 yataklı bir hastaneye onay gelmesini bekliyoruz. Ameliyathanelerimizin yenilenmesi geçen seneden başladı. İhalesi bitti ve sanıyorum en modern biçimde 5 ameliyathanemizin yenilenmesi işlemi gerçekleşecek. Aynı zamanda ASELSAN ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde Optik Araştırmaları Merkezi kurmayı planlıyoruz. Bu Senato’dan çıktı ve YÖK’e gitti. Oradaki süreçler bittiğinde kurulacak. ARGE binamız busene bitecek. Bu çerçevede bir optik merkezi olma özelliğini kazanmak mümkün. Bunun için ilk adımlar atıldı.’

 ‘YENİ BÖLÜMLER AÇIYORUZ’

CÜ bünyesinde yeni bölümler açtıklarını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Kocacık, kentle işbirliğini geliştirecek ve önemli hizmetler üretecek 10 yeni merkezin de hizmete girdiğini söyledi.

Kocacık, şu ifadeleri kullandı:

‘Kaliteyi artırmak gerekir, sadece büyümek yetmez dedik. Bunun için, çağın gelişimine ayak uyduracak yeni bölümlere de ihtiyacımız vardı. Onları da planladık, açtık ve açıyoruz. Örneğin, ulaştırma, nano teknoloji, enerji sistemleri, optik mühendisliği ve sadece teknik alanlarda değil, coğrafya bölümünden, Türk Halk Bilimi’nin ana bilim dallarına kadar, el sanatları bölümlerine kadar birçok bölüm açıldı, açılmaya devam ediyor. Mevcut olanların da kontenjanı arttı. Yine kurumsallaşma adına şehirle işbirliğimizi hem geliştirecek hem de eksiğimizi tamamlayacak birimler, merkezler kurduk 10 tane. Bunlar Sivas Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dış İlişkiler Birimi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi 10 tane yeni merkez kurduk. Bunların hepsi hem şehir-sanayi işbirliğini hem de üniversitenin daha sözü edilebilir ve öncülüğünü sağlayacak atılımlar yapmaya vesile olacaktır.’

‘ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

HEDEFLERİMİZ ARASINDA’

CÜ ile sanayi arasındaki işbirliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kocacık, bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Üniversitelerin bulundukları coğrafyanın gelişimine katkı sağlaması gerektiğini belirten Kocacık, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Üniversiteler bulundukları bölgenin gelişimine her yönde etki etmek zorunda. Bizim anlayışımız da bu da var. Bu öncülüğü yapmak için de sürekli arkadaşlarımız projeler üretiyor, çalışmalar, öneriler getiriyor. Tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa kadar her konuda. Örneğin tarım konusunda atıl arazilerin tarıma kazandırılmasından tutun da sulu tarıma kadar, orta ve büyük işletmelerin verimli biçimde çalışabilmesine kadar, iklime dayanıklı buğdayın hangisi olduğunun araştırılıp projelerin gerçekleştirilmesine kadar birçok şey yapılıyor.

Sanayide ARGE ve yenilik kapasitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi bunlar hedeflerimiz arasında. Bunu kendimize görev sayıyoruz. Sanayi ve ticari ürünlerde çeşitlilik, kalitenin artması, kendine özgü marka ürünler üreterek yüksek katma değerli ürünlere öncelik verme gibi hedeflerimiz var. Bunun için de Teknokent ve teknoloji transfer ofisi gibi birimlerimiz var ve bu amaca yönelik çalışmalar yapıyor. Hizmet sektöründe, kış sporlarından, kültür, tarih ve kongre turizmini ön plana çıkaracak atılımlarımız var.’


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER