Gündem

MEB´den Ev Hanımları ve İşsizlere Yeni Gelir Kapısı

MEB´den Ev Hanımları ve İşsizlere Yeni Gelir Kapısı

MEB´den Ev Hanımları ve İşsizlere Yeni Gelir Kapısı
27-12-2013 18:48


HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla Türkiye genelinde hizmet veren halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim alan kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünleri internet üzerinden satışa çıkardı.

Geleneksel el sanatı ürünleri, ayakkabılar, eğitim araç-gereçleri, cam ve tekstil ürünleri gibi kategorilerde yüzlerce çeşidin bulunduğu web sitesindeki ürünler https://hbourunler.meb.gov.tr adresi üzerinden 5 lira ile 700 lira arasında satılıyor.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, yaptığı açıklamada, TÜİK’in 2013 yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de her iki evden birinde internet bulunduğuna dikkati çekti. İnternet kullanan her 4 kişiden birinin internet üzerinden alışveriş yaptığını vurgulayan Biçerli, Türkiye’de internet üzerinden kredi kartıyla yapılan ödemelerin hacminin geçen yıl 31 milyar lira olduğunu, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in 2023 hedefini 350 milyar lira olarak açıkladığını aktardı. Biçerli, MEB olarak bu hacmi değerlendirmek için internet üzerinden satış uygulamasını hizmete koyduklarını bildirdi.

Halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim alan öğrenci ve kursiyerlerin ürünlerinin pazarlanabileceği, öğrenirken motivasyonlarını arttıracakları bir çözüm üretmek istediklerini ifade eden Biçerli, bu kapsamda https://hbourunler.meb.gov.tr adresinde internet sitesi üzerinden ürün satış portalı oluşturduklarını belirtti.

Portal üzerinden satın alınan her ürünle, o ürünün yapımında görev alan kursiyer ve öğrencinin harcadığı emeğin ve zamanın karşılığını alabileceği bir sistem geliştirildiğini anlatan Biçerli, şöyle konuştu:

'Satış portalıyla kursiyer ve öğrencilerimiz piyasa koşullarını fark etmesini ve bu koşullara uygun üretim yapmasını istiyoruz. Yani portalla onlara girişimciliğin ilk adımlarını attırıyoruz.  Ürünü satılan öğrenci ve kursiyerlerin öğrenme motivasyonunun artması sağlanarak, eğitim sonunda öğrenci ve kursiyerlerin piyasa koşullarında üretim yapan girişimciler haline dönüşmesi sağlanacak. Üretimde görev alan öğretmen ve yöneticilerin piyasa koşullarını takip etmesi sağlanacak, eğitim ortamı ile programın iyileştirilmesine katkı sunulacak.'


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER