Gündem

Bacasız Fabrika

Bacasız Fabrika

Bacasız Fabrika
15-02-2014 15:38


2008 Aralık ayında hizmete giren ve ilk etapta 60 üniversite öğrencisi ve üniversite mezunu gence iş imkanı sağlayan çağrı merkezi, şimdi 360 personelle bacasız bir fabrikaya dönüşmüş durumda. Çağrı merkezi yeni ek binasının tamamlanması ile birlikte yaklaşık 800 gence iş imkanı sağlayacak.

KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Sivas’ta 2008 yılında hizmete giren Garanti Bankası Çağrı Merkezi, üniversite mezunu ve öğrencilere ekmek kapısı oldu. Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan ve üniversite mezunu olup da Sivas’ta yaşayan toplam 360 gence iş imkanı sağlayan çağrı merkezi, personel alımlarına ise devam ediyor.

Garanti Bankası Çağrı Merkezi Yöneticisi Emre Şahmenoğlu, gelecek 4-5 yıl içerisinde istihdam edilen personel sayısının 700-800’lere ulaşacağını söyledi.

Şahmenoğlu, ‘Çağrı merkezimiz 2008 yılında ilk 50-60 kişilik bir ekiple hizmete başlamıştı. Bizim çalışan portföyümüzü hem Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz hem de Sivas’ta yaşayan, çeşitli üniversitelerden mezun olmuş kişiler oluşturuyor. Popülasyonun çoğu, yüzde 60-70’lik kısmı CÜ öğrencisi. Geriye kalan yüzde 35-40’lık dilimde Sivas’ta yaşayan üniversite mezunu olmuş gençlerimize iş imkanı tanıyoruz. Personel alımlarımız ise devam ediyor’ dedi.

ÖNCE EĞİTİM SONRA HİZMET…

Çağrı merkezinde vardiya sistemi ile 7 gün 24 saat hizmet verildiğini belirten Şahmenoğlu, üniversitede eğitim gören personelin çalışma saatlerini ise okul saatlerine göre düzenlediklerini belirtti.

Çağrı merkezi personelinin uzun ve kapsamlı bir eğitimin ardından göreve başladığının da altını çizen Şahmenoğlu şu şekilde konuştu:

‘Burada 7/24 çalışma sistemimiz var. Yani burası haftanın her günü ve 24 saat boyunca aralıksız olarak hizmet veriyor. Tabi ki vardiya düzenlerimiz var. Çalışanlarımızın izin günleri oluyor. Onun dışında sabit belirli vardiyaları var gece yada gündüz olmak üzere. O şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabi okuyan öğrencilerimiz için vardiyalarını okul saatleri ile çakışmayacak şekilde ayarlamaya özen gösteriyoruz.Hem işi hem de okulu birlikte yürütebilmeleri için.

Bizim uzun bir eğitim sürecimiz var. Kendi bankamızın kaynakları ile eğitim süreçleri oluyor. Personel işe alındıktan sonra eğitim süreci başlıyor. Uzun ve kapsamlı bir eğitimin ardından telefon başına geçip müşterilerimize hizmet vermeye başlıyor.’

‘ÜNİVERSİTE İLE

İYİ BİR DİYALOĞUMUZ VAR’

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Faruk Kocacık ve bütün akademisyenlerin kendilerine yakınlık gösterdiğini ve iyi bir diyalog içinde olduklarını belirten Şahmenoğlu, bu ilgi için teşekkür etti.

Şahmenoğlu, ‘Burada bize ve kurumumuza karşı çok sıcak bir yaklaşım var. Hem üniversitedeki öğrencilerin burada çalışmalarının teşvik edilmesinde hem de her türlü sorunlarımızda başta Rektörümüz Faruk Kocacık olmak üzere tüm üniversitedeki akademik personelden son derece yakın ilgi ve destek görüyoruz’ dedi.

‘KARİYER YAPABİLİYORLAR’

Çağrı Merkezi personelinin belirli bir süre burada çalıştıktan sonra bankanın farklı alanlarına geçerek kariyer yapma şansı bulduğunu belirten Şahmenoğlu, Sivas’a okumak için gelip, çağrı merkezinde çalışan bir personelin memleketine dönmek istemesi halinde, bankanın oradaki uygun birimlerine gönderilebildiklerini de söyledi.

Şahmenoğlu, ‘Personelimizin kariyer yapma imkanı da var. İster burada kariyer yapabiliyorlar, ister bankamızın çeşitli departmanlarında şubelerde de kariyer yapabiliyorlar. O şekilde imkanlarımız da var. Mesela çağrı merkezimizde 2-3 yıl çalışıp ondan sonra bırakıp gitmiyorlar. Eğer başarılı bir personelse kendini geliştirmek istiyorsa, bankamızın diğer departmanlarına da geçiş yapabiliyorlar.

Mesela diyelim ki kişi Ankaralı geldi burada çalışıyor. Okulu bitirdi, çalışması 3 yıl olmuş, memleketine dönmek istiyor. Mesela onu Ankara’daki bankanın çeşitli şubelerine, bölge müdürlüklerine gönderebiliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Garanti Bankası’nın Türkiye’de 2 tane çağrı merkezi bulunduğunu ve bunlardan birinin Sivas Çağrı Merkezi olduğunu belirten Şahmenoğlu, Sivas’ta bankaya Türkiye genelinde gelen çağrıların yüzde 35’inin karşılandığını söyledi. Şahmenoğlu Sivas’taki 360 çalışanın 220’sinin bayan, 140’ını ise erkeklerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER