Gündem

Faydalanın

Faydalanın

Faydalanın
18-04-2013 11:36


 HABER MERKEZİ
Esnaf kredilerinde hazine payı yüzde 35'den yüzde 50'ye yükseltildi. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkarlara sağlanan düşük faizli kredilerde hazine katkısı 8 Nisan 2013 tarihinde yapılan düzenleme ile yüzde 35'den yüzde 50'ye yükseltildi. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kooperatif kredilerinde yeni yapılan düzenleme ile faiz ödemelerinde esnaf ve sanatkarların karları olduğunu ifade ederek, 'Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla esnaf ve sanatkarlarımızın kullandıkları kredilerin yüzde 35'ini hazine karşılıyordu, geriye kalan yüzde 65'lik kısmı ise kredi kullanan esnaflarımız ödüyorlardı.
8 Nisan tarihinde yapılan düzenlemenin ardından kredi faizlerinin yüzde 50'sini hazine yüzde 50'sini ise esnaflarımız ödüyor. Faiz ödemelerinde esnaf ve sanatkarlarımızın yüzde 15 oranında bir karı daha oluyor' dedi.
2013 yılı içinde kredi kullanan esnafların yüzde 15 faiz indiriminden yararlanabileceğini ifade eden Demirgil, kooperatiften daha düşük faizle kredi kullandıran başka bir kuruluşun bulunmadığını belirterek, 'Piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan kooperatif kredilerinin yeni düzenlemeler sonrası esnaf ve sanatkarlarımız açısından cazipliği bir kat daha arttı. Düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaflarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Kooperatifin verdiği para piyasanın en ucuz parasıdır. Kooperatifimizin kredilerindeki faiz miktarı bankaların verdiği faiz oranının yarısından daha azdır. Bu krediden daha ucuzu yok. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatiflerinden faydalanmalarını istiyoruz' dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER