Gündem

Tüketmek yerine üretelim

Tüketmek yerine üretelim

Tüketmek yerine üretelim
24-04-2013 09:44


OĞUZHAN ŞARZEP
Beyaz Ay Derneği 'Başkanlar Kurulu Bölge Toplantısı' ilimizde yapıldı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerinden 15 ilin şube başkanları katıldı.
Beyaz Ay Derneği Sivas Şube Başkanı Tuncay Köse toplantıda yaptığı konuşmasında , toplantının amacı ve içeriği hakkında kısa bilgiler verdi. Köse 'Sivas'ımızda yaşayan engelli kardeşlerimizin sosyal hayata kazandırılmaları ve engellilere karşı toplumsal duyarlılığın oluşturulması adına faaliyetlerimize yön çizmiş olacağız' dedi.
Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, bölgeselleşmenin öneminin altını çizdi. Bu toplantının  Beyaz Ay Derneğinin önemli bir dönüm noktası olacağını söyleyen Ayva, 'Bölgeselleşmek, kendi içerisindeki bölgeselleşme değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölge olarak algılanmalı. Bu nedenle Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının da programlarını bu bölgeselleşmeye göre yapmaları lazım.
Biz de 'Beyaz Ay International' adını verdiğimiz programla bölgeselleşeceğiz' dedi.
Ayva, Beyaz Ay Derneğinin, topyekun kalkınma ve toplumun tamamının mutlu olması anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü de bildirerek 'Beyaz Ay'ın sunduğu bir fırsat var. Bir ağ, bir ortam oluşturuyoruz yani bir Beyaz Ay hizmet ağı oluşturuyoruz. Bu ağ içerisinde bulunan şubelerimiz kendi yaptıklarını arz edince birlikte hareket etmiş oluyoruz. Böylelikle bizim içinden geldiğimiz medeniyetin gereğini yerine getirmiş oluyoruz.Engellilerin eğitimle üretken hale getirilmesi şart.'dedi
 Engellilerin üretken bireyler olarak topluma kazandırılması için  çeşitli projeler yürüttüklerini de söyleyen Ayva, devam eden 'Birlikte Yürüyoruz' ve yeni başlayacak 'Birlikte Daha Aktif' kampanyaları hakkında da bilgi verdi.  Sivas halkının Milli Mücadele döneminden başlamak üzere her zaman üzerine düşeni yaptığını ifade eden Ayva, bu kampanyalara da destek olunacağına inandığını belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Savaş Korkmaz ve  Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Elik'in de katıldığı toplantıda şube başkanlarının çalışmalarını anlatması ile devam etti.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER