Gündem

İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon Faaliyete Geçti

İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon Faaliyete Geçti

İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon Faaliyete Geçti
26-02-2015 17:25


SERCAN ÇETİNEL

İşimizde Otomasyon, Elimizde Formasyon Projesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe programı kapsamında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından AB ve Türkiye Cumhuriyeti katkılarıyla faaliyete geçirildi. 2014 yılı Eylül ayı tarihinde başlamış olan proje 12 ay sürecek. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının toplam bütçesi 234 bin 515 Avro olup, bu tutarın yüzde 10’u Türkiye Cumhuriyeti, yüzde 90’nı ise Avrupa Birliği katkısından oluşmaktadır. Proje ortağı olarak, Sivas 1.Organize Sanayi Müdürlüğü olup, Sivas Halk Eğitim Merkezi ve ASO ile Sivas Elektrikçiler Odası projenin iştirakçisidir. Tüm paydaşlar arasında protokol imzalayarak proje sonrasında da kurulan Otomasyon Eğitim Merkezi’nde PLC programlama eğitimlerin devam edebilmesi ve projenin sürdürülebilirliği sağlanmış olacaktır.

 İşimizde Otomasyon, Elimizde Formasyon Projesi’nde 2 gruptan oluşan kursiyerler PLC Programlama Eğitimi alacaklar. Proje kapsamında ilk grupta hali hazırda PLC kullanılan fabrikalarda teknik eleman olarak çalışan elektrikten sorumlu personeller arasından belirlenen 15 personel ile 2. grupta yer alan elektrik-elektronik konusunda altyapısı olan 15 gence PLC kontrollü otomasyon sistemleri konusunda hem teknik, hem el becerilerinin gelişmesi için uygulama eğitimleri verilecek.

Geçtiğimiz hafta sanayi sektöründe sigortalı çalışan 15 kişilik l. Grup kursiyerlerin PLC Programlama eğitimine başladı. Eğitimler 8 hafta ve haftanın 6 günü olmak üzere akşam saatlerinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje kapsamında oluşturulan Elektrik / Elektronik Teknolojisi Bölümü PLC Otomasyon laboratuarında verilmektedir. Kursiyerlerin 8 hafta sürecek eğitim boyunca şu eğitimleri alacak; İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, El ve Güç Aletleri, Temel Teknik Resim, Lehimleme ve Baskı Devre, Kumanda Devre Elemanları, Asenkron Motor ve Kumanda Teknikleri, Temel Mantık Devreleri, Temel PLC Sistemleri, PLC Programlama Teknikleri, PLC ile Ünite Kontrolü, PLC ile Motor Kontrolü, PLC ile Analog İşlemler olmak üzere toplamda 320 saat eğitim alacaklar. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim sertifikası verilecek.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER