Gündem

?BAŞKA PROJELERİMİZ DE OLACAK?

?BAŞKA PROJELERİMİZ DE OLACAK?

?BAŞKA PROJELERİMİZ DE OLACAK?
06-05-2013 10:29


 SPOR SERVİSİ
 Türkiye Güreş Federasyonunca Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda başlayan Başbakanlık Kupası Büyük Erkekler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası sona erdi.
 Turnuvada konuşan Sivas eski Milletvekili ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Başbakanlık Turnuvası'nın ilk kez gerçekleştirildiğini belirterek, Sivas'ta başka projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.
 Yerlikaya, 'Türkiye'de ilk defa Başbakanlık kupası organize ettik. Buradaki yeni cevherleri bir daha görüp, tekrar görüp milli takıma monte etmek amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Sivas'ta güreşin yiğitliğini bu vesileyle vatandaşlarımıza tanıtmak, Sivas'taki altyapının güçlenmesini sağlamak, Sivas'ta gençliği özendirmek, bir de Sivas'ımızın ekonomisine katkı sağlamak da diğer amaçlarımızdır. Dünyanın en güçlü turizmi spor turizmidir. Bu vesileyle Sivas'ta hem spor faaliyetlerini ön plana çıkartıyoruz, güreşe teşviki artırıyoruz hem de Sivas'ın turizmine, ekonomisine katkı sağlamak için böyle bir organizasyon yapıyoruz. İlk defa Başbakanlık turnuvası yapılıyor. Biz olduğumuz sürece, kalbimizin attığı müddetçe devamını getireceğiz. Sivas'ta başka projelerimiz de olacak, bunu zaman içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız' dedi.
  'GÜREŞE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
 Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, Sivas'ta güreş yapan kulüp kalmadığını belirterek, Belediyespor bünyesinde Güreş'in de yer alacağının sinyallerini verdi.
 Ürgüp; 'Sivas'ta güreş yapan bir tane dahi kulüp kalmadı. Belediyespor 10 branşta mücadele ediyor, güreşe girmemişti bizim seçildiğimiz yılarda.
 Çünkü güreş sporunu yapan başka kulüpler vardı. Sayın vekilimiz aynı zamanda federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya ile istişare ediyoruz. Gençlik Spor İl Müdürümüz Salim Kılıç ile istişare ettik. Güreşe de sahip çıkmak bize düşecek gibi görünüyor' dedi.
 'SPOR DA BİR TURİZM ARACIDIR'
 Bir şehrin turizm kenti olması için sadece, jeotermal kaynakları ve kültürü ile yetinilmemesi gerektiğini belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu tür sportif organizasyonların da önemli bir turizm aracı olduğunu söyledi.
 Ürgüp; 'Başbakanlık turnuvasının Sivas'ta yapılıyor olmasının kentimize çok büyük katkısı vardır.
 Bu büyük değerlerin ekonomik katkısı da vardır. Spordan ben her zaman bahsederken konunun ekonomi ve turizm tarafını önemsediğimi de belirtiyorum.
 Bu şehrin turizm şehri olması için sadece kültürü, termali, jeotermal kaynakları, çermikleriyle yetinmemek lazım. Spor da bir turizm aracıdır. Bu tür organizasyonların Sivas'a gelebilmesi için tesise ihtiyaç var.
 Bu konu da yerel yöneticilerin, genel yöneticilerin, siyasetçilerimizin bir noktada odaklaşması gerekiyor. Bu manada Sivas'ta yapılan bu faaliyetleri çok olumlu ve hayırlı buluyorum. Sayın vekilimiz Hamza Yerlikaya kardeşimize Sivaslılar olarak her zaman sahip çıktık. O bizim ruhumuz olmuştur, milli gururumuz olmuştur, asrın güreşçisi olmuştur.
 Ben onun şahsında bütün federasyon yetkililerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER