Süha, Bölge için gayrimenkul değerlendirme, plan, uygulama projesi yapma ve müşavirlik hizmetleri ile ilgili şartnamelerin hazırlandığını belirtti.
ERSAN ARSLAN
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha, Esentepe ve Yunus Emre Mahalleri’nde başlatılan ve yaklaşık 100 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Süha, ‘Kısa süre önce Sayın Bakanlarımızın katılımı ile Kentsel Dönüşüm protokolünü imzalamıştık. Esentepe ve Yunus Emre Mahallerinde yaklaşık 100 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Şuanda o alanda gayrimenkul değerlendirme, plan ve uygulama projesi yapma ve müşavirlik hizmetleri ile ilgili şartnamelerimiz hazırlanıyor. Bu çalışma tamamlandığında ihaleye çıkacağız ve ihaleyi alan firmamız bu çalışmayı tamamlayarak oradaki verileri bize aktaracaklar. Hatta oradaki vatandaşlarımızla anlaşma yollarını da bize gösterecekler. Bu çalışma Sivas’ımız için çok önemli. Bu proje Sivas’ı büyük değer katacak’ Dedi.
FADLUM KÖPRÜSÜ
Cumhuriyet Üniversitesi’ne ulaşımı rahatlatacak önemli bir proje olan yeni Fadlum Köprüsü ile ilgili çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü belirten Süha, istinat duvarları ile ilgili sürecin de devam ettiğini söyledi.
Süha, ‘Fadlum Köprüsü’nü yaptık ama yol bağlantıları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Fadlum köprüsünün her dört ucuna 80’er metre uzunluğunda istinat perdesi yapacağız. Oradaki dolgu yüksekliği oldukça fazla. 5,5 metreden başlayıp, 2,5 metreye kadar inen perdeler yapılacak ve arası dolgu haline getirilecek.’ İfadelerini kullandı.
YAMAÇ EVLERİ
Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha, Paşa Fabrikası’nda gerçekleştirilen yeni projeler hakkında da bilgiler verdi. Belediye olarak Yamaç Evleri Projesini kendi imkânları ile hayata geçireceklerini belirten Süha, ‘Paşabahçe’de Yamaç Evleri projemiz başladı. Bu projeyi kendi imkânlarımızla, personelimizle yürütüyoruz. Bunları 1-1,5 ay içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz.’ Dedi.
20 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜK
Süha, Gece Kondu Önleme Bölgesi’nde yaşanan tapu sorunu ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Bölgede 20 yıldır çözüme kavuşturulamayan sorunun çözüldüğünü belirten Süha, ‘Kış döneminde boş durmadık. 20 yıllık bir sorun olan gecekondu önleme bölgelerinde inşaat ruhsatları olmayan vatandaşlarımıza biz gecekondu önleme kanununda ve TOKİ kanununda bulduğumuz bir maddeyi arkadaşlarımızla yorumlayarak yaklaşık 300 parselin tapusunu insanlarımıza vermiş olduk. Yani gecekondu önleme bölgesinde 20 yıldır süregelen bir tapu problemi vardı. Bu tapuları da insanlarımıza verdik. Halen de peyderpey vermeye devam ediyoruz.’ Şeklinde konuştu.
Editor : Haberpanelim