Gündem

Azerbaycanlı İzcilerden Valiliğe Ziyaret

Azerbaycanlı İzcilerden Valiliğe Ziyaret

Azerbaycanlı İzcilerden Valiliğe Ziyaret
27-04-2015 18:01


Çanakkale’de 3 günlük kamp yapan öğrenciler daha sonra Sivas’a gelerek Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

MUSTAFA IŞIK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile Azerbaycan izlicik federasyonun 52 kişilik izci kafilesi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla 57. Alay saygı yürüyüşüne katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Çanakkale’de gerçekleştirdikleri 3 günlük programın ardından Sivas’a gelen izci kafilesi Sivas Belediyesini ve Sivas Valiliğine ziyaretlerde bulundu.

Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette, izcileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Sivas Valisi Alim Barut, ‘Sivas Valiliği olarak pırıl pırıl gençlerimizi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum. Özellikle izci ve izciliğe ilişkin hayat ilkeleri ve buna ilişkin olarak tutum ve davranışların üzerindeki etkisi dolayısıyla gençlerimizi iyiye güzele yönelten bir durum’ dedi.

Vali Barut, ‘Bundan dolayı bizde izciliği gerek devlet olarak gerekse bize düşen resmi kurumlar olarak tabi ki destekliyoruz. Birde bunun yanında zannediyorum Azerbaycan’dan gelen arkadaşlarımız var. Bizlet tek millet iki devlet sloganı genelde dillerde ifade ediliyor. Doğrusuda bu. Biz Azerbaycan’ı her ne kadar ülke olarak, devlet olarak, toprak olarak ayrı olsa bile bizden ayrı bilmiyor, onlarında bizi ayrı bilmediğini ben biliyorum. Dolayısıyla buda güzel bir kardeşlik oluyor’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 52 kişilik öğrenci kafilesi ile tek tek tanışan Vali Barut, öğrencilerin Çanakkale ile ilgili dile getirmiş oldukları sözlerden oldukça duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra izci öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Vali Barut tüm öğrencilere Sivas’a özgü hediyeler takdim etti.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER