Gündem

Ülkücü gençlerden Türkçülük Günü yürüyüşü

Ülkücü gençlerden Türkçülük Günü yürüyüşü

Ülkücü gençlerden Türkçülük Günü yürüyüşü
06-05-2013 10:36


Sivas’ta 3 Mayıs Türkçülük günü nedeni ile yürüyüş düzenlendi. Sivas Ülkü Ocakları BaÅŸkanlığı'nın düzenlediÄŸi yürüyüş Mevlana Caddesi'ndeki Ethembey parkı önünden baÅŸladı.
 Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri bayrakları taşıyan yaklaşık 4 bin kiÅŸi atlı spor kulübünden getirilen atlılar ve Sivas Belediyesi mehter takımının öncülüğünde yürüyüşe geçti. MHP Ä°l BaÅŸkanı KürÅŸat Ergün ve partililerin de katıldığı yürüyüş sırasında 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları atıldı. Mevlana Caddesi boyunca yürüyen kalabalık, kent meydanına kadar ilerledikten sonra Atatürk Kongre ve EtnoÄŸrafya Müzesi bahçesinde toplandı.
 Yürüyüş sırasında 300 metre uzunluÄŸunda Türk bayrağı da taşındı. Müze bahçesinde mehteran eÅŸliÄŸinde Ä°stiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ülkü Ocakları BaÅŸkanı Cengizhan UludaÄŸ açıklama yaptı.
Çözüm sürecine yönelik eleÅŸtirilerde bulunan UludaÄŸ, Akil insanların Türk toplumunu deÄŸil daÄŸdaki 2 bin teröristi ikna etmelerini istedi.
 Programın sonunda ise katılımcılara bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı.


 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER