Gündem

29 Kursiyer Sertifika Aldı

29 Kursiyer Sertifika Aldı

29 Kursiyer Sertifika Aldı
16-06-2015 16:44


SERCAN ÇETİNEL

Avrupa Birliği destekli Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması hibe programı kapsamında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulanan ‘İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon’ projesinin sertifika töreni düzenlendi. Özel bir restoranda düzenlenen törene Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitimi Müdürü Zekeriya Çınar ve beraberindekiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon projesinin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı programda yapmış olduğu açılış konuşmasında, liselerin bu tarz hibe projelerine daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca işsizliğin bir sorun haline geldiğini söyleyen Kalaylı, ‘Bu projelerle birlikte inanıyor ve istiyoruz ki piyasada ihtiyaç duyulan alanlarda insanlarımız ellerinde ki bir takım sertifikalarla bir takım belgelerle rahat bir şekilde iş bulabilsinler ve istihdam sorunu çözülebilsin’ dedi.

Kalaylı sözlerine şöyle devam etti:

‘Bugün burada Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu ‘İşimizde Otomasyon Elimizde Formasyon’ projesinin kapanış ve sertifika dağıtım töreninde sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum. Şimdi gerçekten de ülkemizin en önemli problemlerin bir tanesi nitelikli iş gücü ve işsizlik. İşsizliğin ana kaynağı da nitelikli kalifiyeli eleman azlığıdır. Bu konuda da son yıllarda gerek Avrupa Birliği hibe kaynaklarıyla gerekse diğer kaynaklarla halk eğitim merkezlerimiz ile birlikte illerimizde iş gücü ihtiyacını karşılanması, piyasanın ihtiyaç duyduğu sayıda nitelikli iş gücünün hayata hazırlanması konusunda bir takım çalışmalar yürütülüyor. Bu projelerle birlikte inanıyor ve istiyoruz ki piyasada ihtiyaç duyulan alanlarda insanlarımız ellerinde ki bir takım sertifikalarla bir takım belgelerle rahat bir şekilde iş bulabilsinler ve istihdam sorunu çözülebilsin. Bu konuda da okullarımıza ve mesleki okullarımıza ciddi oradan iş düşüyor.

Gelişmiş ülkelerde baktığınız zaman mesleki okulların sayısı daha fazla. Ama gelişmekte olan ülkelerde ise bu oran daha az. Ülkemizde de son yıllarda da mesleki okullara verilen önem ve öğrenci sayısı giderek artıyor. Tabi bunun üzerine de bu şekilde projeler eklenince inanıyoruz ki ve istiyoruz ki dinamik ve genç nüfusa sahip ülkemiz bu eğitimlerle ülkemiz daha güçlü hale gelecek ve sanayimiz daha iyi bir hale gelecektir. Ben bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen okul müdürümüze proje yürütücülerimize teşekkür ediyorum.’

Okulların daha iyi şekilde bilinçlendirerek hibe programlarından faydalanması için bir proje ekibi oluşturduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Kalaylı sözlerini şöyle tamamladı:

‘Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliğinde iyi bir konumdayız. Yani projelerin hazırlanmasında ve uygulanması konusunda gerçekten ilk 10’a girdik. Bu da gerçekten bizler açısından son derece sevindirici ve mutluluk verici bir gelişme. İnşallah inanıyoruz ki bu projelerimizi bütün okullarımıza yaygınlaştıralım. Bütün okullarımız hibe programlarını takip ederek ilimizin bu fonlardan faydalanmasını sağlamamız lazım. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bir proje ekibimiz var. Özellikle meslek liselerinde proje ekibimiz iyi çalıştığı takdirde daha özel sektörle, üniversite ile sanayi ile işbirliği içerisinde daha güzel daha verimlik projelerin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerinin iş hayatlarında başarılar diliyorum.’

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salih Delice ise proje hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:

‘İşimizde Otomasyon, Elimizde Formasyon Projesi’nde 2 gruptan oluşan toplamda 29 kursiyerimiz PLC Programlama Eğitimini tamamlayarak MEB onaylı sertifika ile 24 saatlik eğitimden oluşan İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği katılım belgesi almaya hak kazanmışlardır.

Proje kapsamında ilk grupta hali hazırda PLC kullanılan fabrikalarda teknik eleman olarak çalışan elektrikten sorumlu personeller arasından belirlenen 15 personel ile 2. grupta yer alan elektrik-elektronik konusunda altyapısı olan 14 gence PLC kontrollü otomasyon sistemleri konusunda hem teknik, hem el becerilerinin gelişmesi için uygulama eğitimleri verilmiştir.

Kursiyerlerimiz 8 hafta süren eğitim boyunca İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, El ve Güç Aletleri, Temel Teknik Resim, Lehimleme ve Baskı Devre, Kumanda Devre Elemanları, Asenkron Motor ve Kumanda Teknikleri, Temel Mantık Devreleri, Temel PLC Sistemleri, PLC Programlama Teknikleri, PLC ile Ünite Kontrolü, PLC ile Motor Kontrolü, PLC ile Analog İşlemler olmak üzere toplamda 320 saat eğitim almışlardır.’

Açılış konuşmalarının ardından projede eğitim alan kursiyerlere sertifika takdimi ve projede görev alan personellere teşekkür belgeleri takdim edildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER