Gündem

?Tek Bir Oy Dahi Çok Önemli?

?Tek Bir Oy Dahi Çok Önemli?

?Tek Bir Oy Dahi Çok Önemli?
01-11-2015 16:31


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz; ‘Eğer Sivaslı bir olur beraber olur ise, tek bir oyunun dahi bizim için çok önemli olduğunun farkına varırsa, Türkiye’nin bu dönemde güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğuna karar verir ve ona göre tercihi kullanırsa inşallah Türkiye’nin geleceği çok daha parlak olacaktır. Necip Fazıl’ın çok güzel bir sözü var; Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak adam için sağına soluna bakmadan her bir ferdin ben varım demesi ve bu taşı gediğine koymak için üzerine düşeni yapması lazım. İşte bu Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymak Pazar günü… Ben bunu Sivaslı hemşerilerimden bekliyorum.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İsmet Yılmaz; yarın gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinin geçmişte gerçekleştirilen tüm seçimlerin anası niteliğinde olduğunu belirterek, Sivaslıların ve Türk halkının bu düşünce ile sandığa gitmesini istedi.

Yılmaz; ‘Bu seçim bütün seçimlerin anası, bütün seçimlerin toplamından çok daha önemli bir seçim… Niçin böyle söylüyorum? Bakın bugün Orta Doğu’da coğrafyalar değişiyor. Coğrafyalar değiştiğine göre şunu anlamak lazım ki; 1. Dünya Savaşı, İstiklal Savaşı hala bitmedi. Ne olması gerekir o halde? 7 düvele karşı verilen mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadeleden başarıyla çıkabilmenin yolu birlik beraberlik içinde bir arada bulunmak… Çünkü gücümüz birliğimizden geçiyor.  Eğer birliğimizi dağıtırsak, gücümüzü dağıtmış olacağız. Ben bütün Sivaslı hemşerilerimizin sandığın önüne vardıklarında seçmen pusulasına evet mührünü basmadan önce ellerini vicdanlarına koymalarını istiyorum. Bu zor coğrafyada güçlü bir hükümete ihtiyaç var mı? ‘Var’ diyorlarsa oy verecekleri parti belli. Kırgınlıkları, küskünlükleri bir tarafa bırakarak bu zor dönemde tek başına iktidara ihtiyaç var mı? Ona da karar verecekler. Eğer ‘var’ diyorlar ise onun da adresi belli.’ İfadelerini kullandı.

‘BUGÜN, BİRLİK VE

BERABERLİK GÜNÜ’

Bugüne kadar Sivas’ta birçok önemli yatırımın hayata geçirildiğini, 2. Devlet Üniversitesi, Kızılırmak Projesi, 2. OSB projesi gibi projelerin hayata geçirilebilmesi için de güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘Gün birlik ve beraberlik günü’ diyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu dönemde hem Sivas’ın hem de ülkemizde altyapıların çoğu yapıldı. Eskiden bölünmüş yollar, uçak seferleri, hızlı tren yoktu, barajlar yoktu. 80 yılda Sivas’ta suya kavuşturulan tarım arazisi 200 bin dekarken, sadece bizim dönemimizde 380 bin dekar alanı suya açtık. Bunu şu nedenle söylüyorum; altyapının çoğunu tamamladık. Ama o altyapının da üzerinde, önümüzdeki dönemde Sivas’ın 2. Üniversiteye kavuşması lazım. Nasıl ki geçmişte Sivas medreseler kentiyse o halde önümüzdeki dönemde de üniversiteler kenti yapabiliriz. Bunun için güçlü bir iktidarın, güçlü bir iradenin olması lazım. Sivas’ın da bu güçlü iradenin yanında durması lazım… 2. Üniversiteyi Allah nasip ederse gerçekleştirmemiz lazım, 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) gerçekleştirmemiz lazım. 1. OSB hemen hemen doldu gibi. Dolayısıyla bundan sonra yeni gelen talepleri 2. OSB’ye kaydırabilmemiz lazım. Bir de Sivas’ın inşallah tacı olacak Kızılırmak’ın şehir ile bütünleşmesi lazım. Belki Anadolu coğrafyasındaki en büyük parklardan olacak. İngiltere’de ‘Hyde Park’ nasıl ki marka haline gelmişse Sivas’ın Kızılırmak Parkı’nı da Sivas’ın markası haline getirebiliriz. İnşallah bu Sivas’ın marka kent olması için de bir dönüm noktası olur. Bunu nasıl yaparız? Bunu tek başımıza yapamayız. Ne olması lazım? Her bir Sivaslı’nın ‘2. Üniversite’nin yanındayım’, ‘Kızılırmak Projesi’nin yanındayım’ demesi lazım. İşsizlik büyük problemimiz. İşsizliğin çözümü olan 2. OSB’nin hayata geçirilmesi için ‘ben bu projenin yanındayım’ demesi lazım. Bunun için gücümüzü parçalamamamız lazım.  Âşık Veysel’in dediği gibi; ‘Veysel sapma sağa sola/sen Allah’tan birlik dile’ benim hemşerilerim birlik dileyecek. Niye; ‘ikilikten gelir bela/dava insanlık davası’ Biz de diyoruz ki mesele memleket meselesi. Eğer mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır. Kırgınlıklar, küskünlükler, ‘şu hizmet geldi, bu gelmedi, şu eksik oldu, bu gecikti’ sözünü, bugün söyleyecek zaman değil. Bugün birlik ve beraberlik günü… O birlik ve beraberliğe en çok hangi gün ihtiyacımız var? İşte Pazar günü inşallah; sandığa hemşerilerimiz vardığında birlik ve beraberlikle Türkiye’nin güçlü olacağını düşünerekten tercihte bulunacaklardır diye düşünüyorum.’

‘CUMHURİYET TARİHİNDE

BU KADAR YATIRIM YAPILMADI’

Sivas’a 80 yılda yapılmayan hizmet ve yatırımları bu dönemde gerçekleştirdiklerini belirten TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bu yatırımların bazılarını örnek göstererek; ‘Geçmiş dönemde 80 yılda verilen hizmetin kat kat fazlasını biz bu dönemde verdik ama önümüzdeki dönemde inşallah yine aynı hizmetleri vereceğiz.’ Dedi.

Yılmaz, ‘Cumhuriyet döneminde hiçbir zaman tek kalemde böyle bir yatırım yapılmamıştır. Bunu söylerken hangisi söylüyorum; birisi yeni Numune Hastanesi… Yeni Numune Hastanesi’nin yapımı için 100 milyon TL’nin biraz üzerinde artı iç donanımlarıyla birlikte 150 milyon TL’lik bir kaynak kullanıldı. Hiçbir dönemde bu kadar yatırım yapılmadı. İkinci husus; Gemerek Barajı’nı Sayın Başbakanımız söz vermişti. Gemerek Barajı 30-40 yılın hayaliydi. 11 Kasım’da ihalesi yapılıyor. 120 milyon liranın üzerinde ama iletişim hatları ile birlikte 200 milyon lirayı geçecek. Bakın Numune Hastanesi 150 milyon, sadece Gemerek Barajı 200 milyon lira… Sivas Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir yatırım almadı. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Sivas’a bizim dönemimizde yaptığı yatırım 1 milyar 200 milyon liraya yakın. Kanak Barajı, bizim zamanımızda başladı bizim zamanımızda tamamlandı. Pusat Özen Barajı; bizden önce başladı, bizim zamanımızda tamamlandı. Kocakurt Barajı bizim zamanımızda başladı ve önümüzdeki yıl inşallah tamamlanacak. Karacalar Barajı bizden önce başladı, bizim dönemimizde bitti. Yine Nevruz Barajı; bizim dönemimizde temelini attık ve bizim dönemimizde bitmek üzere. Yusufoğlan Barajı’nın bizim dönemimizde temeli atıldı, şuanda bitmek üzere. İletişim hattının temelini de attık. Diyoruz ki bu toprakların sulanabilir her arazisine suyu kavuşturmak lazım.  Niçin kavuşturmak lazım? Önceki haftalarda Karacalar Barajı’nı ziyaret ettim. Karacalar Köyü muhtarı diyor ki; ‘her arazimizi suluyoruz artık köyden göç durdu’ diyor. O halde göçü durdurmamızın yolu köylümüzü zengin kılmakta. Köylüyü zengin kılmak, refah içinde kılmanın yolu da kırsal tarımdan sulu tarıma geçebilmek… Bunu nasıl yapacağız? Barajlarla, göletlerle yapacağız. Geçmiş dönemde 80 yılda verilen hizmetin kat kat fazlasını biz bu dönemde verdik ama önümüzdeki dönemde inşallah yine aynı hizmetleri vereceğiz.

Sivas’ın hayaliydi; Divriği Ulu Camii’ni Sivas ile bütünleştirebilmek. Mesafeler uzadıkça birleştirme zor olur. Mesafeleri kısalttıkça birleştirmek kolay olur. Eğer siz raybüsü koyarsanız, Divriği’ye iki saatte giderseniz, dolayısıyla Divriği, Sivas ile birleşmiş olur.

Yıllardır Yıldız Dağı ‘Kış Turizm Merkezi’ diye konuşulurdu. Geçen gün gittim ziyaret ettim, bütün hemşerilerimin de gitmesini isterim. Şimdi fiber optik kablo döşeniyor. Hemen hemen tesisler tamamlanmak üzere. O da inşallah Sivas’a apayrı bir zenginlik katacaktır diye düşünüyorum.

Yeni stadyum, mükemmel bir stad oldu. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım tutarı var. Şuanda da hemşerilerimiz gidip gezebilirler çok önemli bir mesafe aldık. 5 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapılıyor. Yanında olimpik yüzme havuzu yapılıyor.

Cenab-ı Hak nasip ederse önümüzdeki dönemde de Sivas’ın en büyük sorunu olan işsizlik sorununu çözeceğiz. Bizden önce çağrı merkezi yoktu. Çağrı merkezinde şuanda bin 400 insanımız çalışıyor. Eğer siz fabrikaların normal işçi sayısını 100 olarak kabul ederseniz, bu 14 tane fabrikanın istihdam sayısı yapar. İla ve bir riski de yok. Bazen fabrikaların ilave riski olabilir. Ama bu çağrı merkezinde bir risk yok.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni, bölünmüş yolları, havaalanını, hızlı treni, kütüphaneyi bu dönemde yaptık. Birçok kültür merkezini bu dönemde yaptık. Bizden önce Sivas’ta toplu konut var mıydı? Allah’a hamdolsun, şuan 6 bine yakın toplu konutu halk sahiplerine teslim ettik. Üniversitenin öğrenci sayısı 17 binken şimdi 53 bine çıkarttık. 3 kat büyüdü. Bizim dönemimizde 9 fakülte, 4 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 4 araştırma uygulama merkezi açıldı. Organize Sanayi’de 2002’de bin 400 kişi çalışırken şuan 7 binin üzerinde insan çalışıyor. Huzur Evleri, engelsiz yaşam merkezi… Doğal Gaz var mıydı Sivas’ta? Ben Gürün’den gelirken, tepeden baktığımda Sivas’ın üzerinde bir duman olurdu. Kalitesiz kömür, kalitesiz ısınma vardı. Dolayısıyla bu Sivas insanının yaşam kalitesini de kısaltırdı. Şuanda Suşehri’nin de, Şarkışla’nın da, doğal gazı var. Zara’ya da, Divriği’ye de inşallah diğer bütün ilçelerimizi de kavuşturacağız.

Şuanda Sivas genelinde 10 bine yakın öğrenciye yurt imkânı sağlıyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 14 bine çıkaracağız. Öğrenci sayısını yurt ile kıyasladığımızda Türkiye’de en fazla, en çok imkan sağlanan illerden birisi. Adalet saraylarını, hükümet konaklarını yaptık. Polis Meslek Yüksekokulu’nu yaptık. Sivas’ta 5 bin 418 engelliye ayda 830 lira bakım ücreti ödüyoruz. Sivas’ta 2 bin 203 kişiye sosyal ve ekonomik destek olarak ayda 500 lira ödeme yapıyoruz. Bizden önce ‘doğurmayın, nüfusu artırmayın, çocuklara derslik, okul yetiştiremiyoruz’ deniliyordu. Şimdi, ilk çocuğunuz doğduğunda 300 lira, ikinci çocuğunuz doğduğunda 400 lira, üçüncü ve üzeri çocuğunuz doğduğunda devlet; 600 lira doğum hediyesi veriyor. Sivas’tan 112 şehit ve yakınını devlete istihdam ettik. Sadece merkezi hükümetten Et ve Balık Kurumu’nu hizmete aldık. Yaklaşık maliyeti 20 milyon liranın üzerinde. 2011’den bu yana merkezi hükümetten Sivas’a 75 milyon TL para aktardık. Sadece son bir yıl içerisinde aktarılan para 29 milyon lira. Yine Aselsan Hassas Optik Fabrikası da inşallah test üretimine yılbaşında geçiyor. İnşallah Sivas’ı Türkiye’de Cumhuriyet üniversitesi ile birlikte optik merkezi haline getireceğiz.’

‘SİVASLI BİR VE BERABER OLURSA

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

ÇOK DAHA PARLAK OLACAK’

Türkiye’nin güçlü bir iktidara ihtiyacının olduğunu belirten TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivaslı’nın da bu yönde düşünerek oyunu kullanmasını beklediklerini söyledi. Türkiye’nin büyük hayallere koalisyon hükümetleriyle varmasının mümkün olmadığını belirten Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Eğer Sivaslı bir olur beraber olur ise, tek bir oyunun dahi bizim için çok önemli olduğunun farkına varırsa, Türkiye’nin bu dönemde güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğuna karar verir ve ona göre tercihi kullanırsa inşallah Türkiye’nin geleceği çok daha parlak olacaktır. Necip Fazıl’ın çok güzel bir sözü var; Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak adam için sağına soluna bakmadan her bir ferdin ben varım demesi ve bu taşı gediğine koymak için üzerine düşeni yapması lazım. İşte bu Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymak Pazar günü… Ben bunu Sivaslı hemşerilerimden bekliyorum.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e vasiyeti var diyor ki: ‘Oğlum Osman, Zümrüdü Anka’nı iyi seç ki Kaf Dağı sana yakın olsun. Yolun ebediyen açık olsun’ nedir Zümrüdü Anka, kılavuz, yol gösterecek. Nereyi gösterecek? Kaf Dağı’nı… Kaf Dağı nedir? Hayallerimiz. Türkiye’nin hayalleri dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak, kişi başına düşen geliri 25 bin dolar kılmak, milli geliri 2 trilyon doların üzerine çıkarmak, işsizliği yüzde 5’in altına düşürmek, ihracatı 500 milyar doların üzerine çıkarmak. Güçlü, refah içerisinde demokratik bir Türkiye inşallah bu Türkiye’nin hayalidir. Bu hayal, bölünerek, parçalanarak koalisyon hükümetleriyle varılacak bir hedef ve hayal değildir. İnşallah bu hedefe güçlü hükümetlerle birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber ulaşır ve gerçekleştiririz. Bizden sonra gelen evlatlarımıza olan sorumluğun gereğini de yerine getirmiş oluruz.’ 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER