Eğitim

1. ve 5. Sınıfların Kayıtları İçin Önemli Karar

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okullarda Bu yıl ilk defa okula başlayacak olan 1 ve 5 sınıflarla ilgili önceki yıllardan farklı bir uygulamaya gidilecek

1. ve 5. Sınıfların Kayıtları İçin Önemli Karar
11-07-2024 12:40
SİVAS

Haber Merkezi

Geçmiş yıllarda okula yeni başlayacak olan 1. sınıfı 5. sınıf öğrencileri okul yöneticileri tarafından sınıflara yerleştirilir ve sınıfların dengesi okul yöneticilerinin kendi belirleyeceği kurallarla oluşturulurdu.

Ancak bu sene Milli Eğitim Bakanlığı 1. sınıfa ve 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını otomatik olarak yapacak. Bu durumda öğrenciler sınıflara otomatik olarak yerleştirilecek. Diğer bir uygulama ise 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin sınıf rehber öğretmenleri e-okul'da yapılacak olan kura ile belirleneceği yönündedir.

Önceki yıllarda şubelerin öğretmenleri okul yönetimi tarafından belirlenirdi. Bu uygulama ile verilerin öğretmen ve sınıf seçme hakları olmayacak. Sınıf değiştirme talebinde bulunan veliler ise rehberlik servisinin kararı gereği yılda bir defa olmak çocuklarının sınıflarını değiştirebilecekler.

Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER