Politika

12 Bin Akademisyen Türkiye’yi Terk Etti

Türkiye’de eğitimin kalitesinin her geçen gün düştüğünü öne süren İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, “Yaşadığımız vasatlığın, sıkıntıların ve problemlerin çoğunun altında yatan ana etken, eğitimin bu iktidar döneminde her geçen gün kalitesiz hâle gelmiş olmasıdır. Bu zamana kadar 12 bin akademisyen Türkiye’yi terk etti” dedi.

12 Bin Akademisyen Türkiye’yi Terk Etti
16-08-2024 10:27
SİVAS

Ömer ÜN

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'deki eğitim sisteminin mevcut durumunu ve bunun ülkenin geleceği üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Karasu, daha iyi bir Türkiye için genç nesillerin hakkını savunmak amacıyla, eğitimde yaşanan kalitesizleşmenin Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi önünde büyük bir engel teşkil ettiğini vurguladı.
Karasu, Türkiye'de yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların temelinde eğitimin düşen kalitesinin yattığını belirterek "Yaşadığımız vasatlığın, sıkıntıların ve problemlerin çoğunun altında yatan ana etken, eğitimin bu iktidar döneminde her geçen gün kalitesiz hâle gelmiş olmasıdır. Bu zamana kadar 12 bin akademisyen Türkiye’yi terk etti. Geçtiğimiz yıl 670 bin öğrenci üniversite öğrenimini terk etti. İhracat içinde yüksek teknoloji payı yüzde 10’ların üstünde olması gerekirken Türkiye'de bu oran yalnızca yüzde 2. Bu veriler, Türkiye'nin eğitimde ve teknolojide ne kadar geride kaldığını açıkça gösteriyor. İşte sizin sürekli övündüğünüz Türkiye Yüzyılı. İyi eğitim olmadan ne kalkınma ne de gelişme olur!" dedi.

 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER