Ekonomi

149 Liraya 1,5 Kilo Sivas Balı Olur Mu? Sivas Balına Sahip Çıkamıyoruz

Sahte balların “Sivas balı” adı ile satışa sunulması tepki topluyor. Ülkemizde faaliyet gösteren zincir marketlerde “Sivas Bal Birliği” markasıyla 1,5 kilosu 149 liradan satışa sunulan bal, eleştirilere neden oldu. “1,5 kg bal nasıl oluyor da 149 liraya satılıyor?” diyen Musa Özsoy, “Biri çıkıp bunu açıklamalı” dedi.

149 Liraya 1,5 Kilo Sivas Balı Olur Mu? Sivas Balına Sahip Çıkamıyoruz
03-10-2024 12:26
SİVAS

Adem Sabit NALBANT 

Tarım ve Orman Bakanlığı dün tağşiş ve hileli gıda satan firmalara internet sitesinden açıkladı. Bu firmaların içerisinde “Sivas Bal Birliği” markası adı altında bal satan Enfa Gıda da yer aldı.  Arıcılık işletme sayısı, bal üretimi ve kovan sayısı bakımından Türkiye’nin ilk 5 ili içerisinde yer alan Sivas’ta üretilen ballara sahip çıkılmaması tepki topladı.

1,5 KG BAL 149 LİRA OLUR MU?

Enfa Gıda’nın “Sivas Bal Birliği” markasıyla zincir marketlerde 1,5 kilosunu 149 liradan satışa sunduğu ürün eleştirilere neden oldu. Sosyal medyada “Gıda Dedektifi” adlı hesabın yöneticisi Musa Özsoy, “1,5 kg bal nasıl oluyor da 149 liraya satılıyor? Biri çıkıp bunu açıklamalı” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığını göreve davet etti. 

SİVAS BALININ MARKA DEĞERİ DÜŞMESİN

Organik çiçek balının başkenti olarak ifade edilen Sivas’ta arı ve bal birliklerinin  bu konuyla ilgili harekete geçmesi bekleniyor. İlimizde üretilmeyen ancak “Sivas balı” adıyla Türkiye’nin birçok şehrinde satılan sahte bal sorununa karşı adım atılması bal üreticileri tarafından isteniyor.

Sivas’ın lezzetleri arasında yer alan organik balın marka değerine zarar gelmemesi noktasında çalışma yapılması bekleniyor. 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER