Gündem

159 Kişiye İstihdam

159 Kişiye İstihdam

159 Kişiye  İstihdam
09-03-2021 07:00


Adem Sabit NALBANT                   

Devlet Su İşleri (DSİ) ilimize yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Sivas Merkez Elbeyli Göleti’nde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Sivas Merkez Elbeyli Göleti’nin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1.790 dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi.

Gölet ulaşım yolu, gövde kazısı ve derivasyon kondüvisi işlerinin tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Gölet enjeksiyon, gövde dolgu, dolusavak, ayar vana odası, su alma yapısı, enerji kırıcı havuzu ve elektromekanik teçhizat imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 17,50 metre ve su depolama kapasitesi 668.000 m³ olan Sivas Merkez Elbeyli Göleti’nin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına bin 324 TL gelir artışı ile 159 kişiye istihdam sağlanacak ve ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 90 bin 72 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER