FATİH TABUR
İŞKUR ile ESTAŞ arasında İşbaşı Eğitim Programı kapsamında protokol imzalandı. Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirilen imza törenine Vali Salih Ayhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ve İşbaşı Eğitim Programı kapsamında ESTAŞ ailesine katılan 120 kişi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, firmaları hakkında bilgi vererek hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.
?ESTAŞ, GURUR KAYNAĞIMIZ?
ESTAŞ´ın Sivas için çok önemli bir firma olduğunun altını çizen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ?ESTAŞ, her zaman her yerde anlattığımız gurur kaynağımız. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ?Sivas teşvik kapsamında 6. Bölge´ye alındığı zaman bin kişi daha istihdam sağlayacağız´ diye bize aylar önce söz vermişti. Bizde vermiş oldukları sözden dolayı o günden bu yana hem ESTAŞ için hem diğer firmalarımız için çabalıyoruz. Gayretlerimize ortak olarak önderliğimizi yapmasından dolayı valimize teşekkür ediyorum. Çünkü her zaman açıkladığımız bir şey var. Sivas teşvik kapsamında hak ettiği yere gelirse ESTAŞ gibi 20-30 firma daha gelecektir buraya. Görüşmeler yapıyoruz. Düşünen arkadaşlar da var? dedi.
HEDEF 150 BİN SİGORTALI ÇALIŞAN
Yatırım ve teşvik uygulamalarında 4. Bölge´de yer alan Sivas´ın 6. Bölge kapsamına alınması için omuz omuza çalışacaklarını dile getiren Başkan Eken, ?Cumhurbaşkanımızın katıldığı Türkiye Ekonomi Şurası için Ankara´daydık. Sivas adına dosyamızı verdik ve Demirağ Organize´nin 6. Bölge teşviğine girerse çok istihdam sağlayacağımızın sözünü kendisine verdik. Kendisi notlarına aldı. Bundan sonrasını hep beraber takip edeceğiz. Şu an 93 bine yakın sigortalı çalışan sayımız var. Biz inşallah bunu 2023 yılı için 150 bin olarak belirleyeceğiz. Bunu da hep beraber yapacağız? açıklamasında bulundu.
?İŞ GÜCÜ PİYASASINDA NİTELİĞİ OLANA İŞ VAR?
Başkan Eken´in ardından konuşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise ?Türkiye´de zannedildiği kadar iş problemi değil daha da ötesinde işverenlerimizin aradığı elemanı bulamama problemi var. Yani iş gücü piyasasında Türkiye´de de, Sivas´ta da çalışmak isteyene, mesleği olana, bilgisi ve tecrübesi olana, alın terini ortaya koyana onlarca istihdam olanağı olduğunu bilmemiz gerekir. Türkiye genelinde öncelikle insanlarımızın kolaycılık anlayışını terk etmesi lazım. Yani bu insanlar kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına projeyle çalışmakla bir sonraki gün de kamuya girecekleri beklentisiyle bunu tercih ediyorlar. Bu programlar süreli programlardır, geçici programlardır. Bilmek durumundayız ki iş gücü piyasasında iş var ama zannedildiği gibi adamı olana, torpili olana değil, niteliği olana, vasfı olana, becerisi olana iş var. İşverenlerin yüzde 40´ı ?Ben senin diplomana bile bakmam´ diyor. Diploma sana iş vermez. Mesleği ne kadar biliyorsun, bu beni ilgilendirir. İşte Türkiye´nin bu meslek problemine Türkiye İş Kurumu gerçekleştirdiği ve her yıl sayıları 500 bini bulan işbaşı eğitim programları, meslek eğitim programları ve girişimcilik programlarıyla çözüm bulmaya çalışıyor? açıklamasında bulundu.
?EN AZ 10 KİŞİ İŞ SORUYOR?
ESTAŞ´ın Sivas´a önemli katkı sunduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan da 6. Bölge konusunda dikkat çekti. Vali Ayhan, şu şekilde konuştu: ?Sivas´ın kırılma noktalarından birini oluşturacak olan nedir biliyor musunuz? Yeni binalar, yeni yollar, yeni parklar, yeni hizmet binaları da yapabiliriz ama Sivas´ın kırılma noktalarından birisi ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olacak. İkinci OSB´yi yollarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla bünyemize aldığımız takdirde ve inşallah 6. Bölge teşviğini de kaptığımız takdirde Sivas çok ciddi manada işsizlik sorununu hızlı bir şekilde eritebilecek duruma gelecek. Çalışmamız devam ediyor. Neden 6. Bölge olmamız lazım? Bunun felsefesini iyi koymamız lazım, iyi çalışmamız lazım. Bunu her yerde söyleyerek değil de mantalitesini koymamız lazım. Çevremizdekiler 6. Bölge, biz 4. Bölge. Bunun mantığını koyacağız. İnşallah bakanımızın himayelerinde, milletvekillerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızın öncülüğünde ikinci OSB´yi kısa zamanda bünyemize kazandırıp iş gücü piyasasını iyi düzenlediğimiz takdirde inşallah Sivas tarihteki misyonunu tekrar alacaktır. Her gün iş gücü piyasası kapsamında bir kurumun 120 kişiyi bünyesine alması ne demek? 120 evin aşının kaynaması demek. Ben emeğini esirgemeyen, fedakarlık yapan, gözünü karartan, gecesini gündüzüne katarak çalışan firmaları yürekten tebrik ediyorum. Çünkü onlar bizim yükümüzü alıyorlar. Her valiliğe geldiğim zaman en az 10 kişi bana iş soruyor, iş istiyor ama inşallah firmalarımızın büyük gayretleriyle bunu çözeceğiz.?
?KENDİ FİRMANIZ GİBİ ÇALIŞIN?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında ESTAŞ´a alınan 120 işçiye tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmeyen Vali Ayhan, ?Ekmeğinize sahip çıkın, kendi malınız gibi çalışın, kendi firmanız gibi çalışın. Hakka hukuka riayet ederek çocuklarınıza helalinde lokma götürün. Hepinizi inşallah başarılı bir şekilde programı geçerek ESTAŞ ailesine katılırsınız? diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş arasında İşbaşı Eğitim Programı kapsamında protokol imzalandı. Protokol töreninin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle program sona erdi.
Editor : Haberpanelim