Gündem

Günlük Tedbirlerle Sorun Çözülmez

Günlük Tedbirlerle Sorun Çözülmez

 Günlük Tedbirlerle Sorun Çözülmez
24-09-2022 07:00


Adem Sabit NALBANT

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in 'Şehrimizde su sorunu gündemde. Barajda su bitme noktasında, yaklaşık 1 aylık suyumuz var. Ciddi manada su sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle önümüzdeki süreçte haftanın 1 günü, bölgesel olarak su kesintilerine başlayacağız.” açıklamalarına ilişkin konuştu.

Sivas'ta uzun zamandır su sorunu yaşandığını ifade eden  Karasu; “Ancak idareciler bu soruna kesinti yaparak çözüm üretmeye çalışıyor. Günlük tedbirlerle bu sorun çözüme kavuşmaz. 20 yıldır Sivas'ı yöneten aklın bugüne kadar ne yaptığını tüm kamuoyu merak ediyor. İnsanlığın en temel ihtiyacı olan su için plan-program yıllar öncesinden yapılır. Artan nüfus, değişen ihtiyaçlar, hanelerin su tüketiminin seyrinin tamamı analiz edilir ve bu şekilde bir yol haritası oluşturulur. Ama bunların hiçbirinin Sivas'ta yapılmadığını görüyoruz. Günü kurtarma derdinde olan bir anlayışla Sivas yönetilemez” dedi.

Sivas'ın Yeşilırmak ve Kızılırmak gibi iki büyük nehrin doğduğu yer olarak bilindiğini belirten Karasu, “Türkülere konu olmuş nehirler Sivas'tan doğuyor ama gelin görün ki aynı Sivas şimdi susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER