Ekonomi

Adeta Zamanla Yarışıyorlar! Sivas'a Can Suyu Olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’a kazandırılacak Ulaş Baharözü Barajı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor.  Temelden yüksekliği 41 metre olarak projelendirilen baraj 944 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak ve 2 bin 420 dekar araziye can suyu verecek.

Adeta Zamanla Yarışıyorlar! Sivas'a Can Suyu Olacak
21-08-2024 10:05
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

Sivas Ulaş Baharözü Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgu imalatına başladığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.  Balta, “İnşaatta; malzeme ve baraj ulaşım yolları ile derivasyon-dipsavak imalatları, memba batardosu dolgu imalatı, kesişen fore kazık imalatı, enjeksiyon imalatı tamamlanmış olup, gövde dolgu çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.

SİVASLI ÜRETİCİLERE YILDA 17 MİLYON LİRA EK GELİR

2 bin 420 dekar araziye can suyu verecek olan Baharözü Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Balta “Baraj sayesinde çiftçilerimiz modern sulama ile tanışacak, 2 bin 420 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek, kazançları artacak ve Sivaslı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 17 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi. 

sivas haberler haber gündem baraj Baharözü 2024 DSİ Balta 17 milyon

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER