Gündem

Afrikalı Öğrenciler Akın Akın Sivas'a Geliyor! Tedbir Alın!

Türkiye’nin birçok ilinde üniversite eğitimi için şehre gelen yabancı öğrencilere maymun çiçeği konusunda uyarılar yapılıyor. Ülkemizde Afrika’dan gelen öğrenci sayısının en fazla olduğu illerin başında gelen Sivas’ta maymun çiçeği virüsüne karşı tedbir alınması ve bu konuda yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması isteniyor.

Afrikalı Öğrenciler Akın Akın Sivas'a Geliyor! Tedbir Alın!
02-09-2024 12:33
SİVAS

Ülkemizde Afrika’dan gelen öğrenci sayısının en fazla olduğu illerin başında gelen Sivas’ta maymun çiçeği virüsüne karşı tedbir alınması bekleniyor. 

Afrikalı Öğrenciler Akın Akın Sivas'a Geliyor! Tedbir Alın!

Afrika kıtasında görülen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "küresel acil durum" ilan etmesine yol açan maymun çiçeği virüsü gündemdeki yerini koruyor. Türkiye’de 2024-2025 güz dönemi üniversite akademik takviminin başlamasına sayılı günler kala birçok ilde Afrika’dan gelecek öğrenciler için önlemler alınmaya başladı.  

TABİP ODASI, HAREKETE GEÇTİ

En son Samsun Tabip Odası, Afrika'dan şehre gelecek öğrenciler için maymun çiçeği virüsüne karşı tedbir alınması çağrısı yaptı. Bu kişilerin şehre dönüşleri esnasında muayene edilmesi ve gözlem altında tutulması noktasında çağrı yapıldı.

Türkiye’de Afrikalı öğrenci sayısının en fazla olduğu illerden birisi de Sivas. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yeni eğitim dönemi öncesi gelecek Afrikalı üniversite öğrencilerinin maymun çiçeği virüsü taşıyıp taşımadıkları ile ilgili  yetkililer tarafından nasıl bir çalışma yürüteceği merak ediliyor. 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER