Ekonomi

Ah Sivas'ım, Vah Sivas'ım!

Son yıllarda birçok araştırma ve veride başarı tablosunu çizemeyen Sivas yapılan bir araştırmada daha içerisinde bulunduğu kötü durumu gözler önüne serdi. TEPAV’ın yaptığı araştırmaya göre Sivas kalkınma riski taşıyan illerin başında geldi ve 2 yıldan fazla süre “ihmal edilmiş şehirler” arasında yer aldı.

Ah Sivas'ım, Vah Sivas'ım!
27-08-2024 13:01
SİVAS

Ömer ÜN

Sahip olduğu potansiyeli bir türlü değerlendiremeyen Sivas, her anlamda geriye gitmeye devam ediyor.

Kişi başına düşen milli gelirde istenilen seviyeyi yakalayamayan Sivas, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) yaptığı  “Türkiye’de Hangi İller Bölgesel Kalkınma Tuzağında?” araştırmasında kötü bir performans sergiledi.

KİŞİ BAŞINA GELİR BAZ ALINDI

TEPAV’ın  araştırmasında Sivas, düşük gelir grubunda olup kalkınma tuzağı riski içinde olan iller arasında yer aldı.  İstihdam, kişi başına gelir ve verimlilik göstergelerinin artış hızı baz alınarak yapılan araştırmada Sivas sınıfta kaldı.  Sivas ile birlikte Bursa, Balıkesir, Edirne, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Van, Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzurum ve Gümüşhane iki yıldan daha uzun süredir ihmal edilen ve kalkınma tuzağına düşen iller arasında yer aldı. 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER