Gündem

Ahilik Haftasında Sivas'ta Hangi Etkinlikler Yapılacak?

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SDESOB) Başkanı Hakan Demirgil,  Ahilik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Ahilik Haftasında Sivas'ta Hangi Etkinlikler Yapılacak?
24-09-2024 10:02
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SDESOB) Başkanı Hakan Demirgil,  Ahilik Haftasını kutladı.

 Bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Sivas’ta Ahilik Kutlamalarının için 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade eden SESOB Başkanı Demirgil, Ahilik Kültürü Haftasının , Türk kültürünün önemli bir parçası olan Ahilik geleneğini kutlamak için her yıl düzenlenen bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Demirgil, “Ahilik , esnaf ve zanaatkarların  dayanışma ve ahlaki değerler etrafında bir araya geldiği, iş ahlakı ve sosyal sorumluluğu ön planda tutan bir sistemdir. Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan ahilik kavramı;  dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir.  Bu amaç doğrultusunda  her yıl Ahilik Haftamızı coşkuyla kutluyoruz. Anadolu’nun  manevi mimarlarından olan ve bu teşkilatı kuran Ahi Evran’ı Veli, Ahi Emir Ahmet başta olmak üzere ahilik teşkilatına gönül veren  esnaflarımızın, sanatkarlarımızın ve teşkilatımızın Ahilik Haftasını kutluyor insanlığa , esnaf ve sanatkarlarımıza ve bütün ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

KUTLAMA PROGRAMI

SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Ahilik Haftası etkinliklerinin Perşembe günü sabah 10.00’da başlayacağını söyledi. Atatürk Anıtına çelenk koyacaklarını ifade eden Demirgil, Valilik ve Belediye ziyaretinin ardından Sevgi Evlerinde bunun çocuklarla, huzurevinde kalan  yaşlılarla bir araya geleceklerini ve esnaf ziyaretinde bulunacaklarını söyledi.

Cuma günü ise kutlamaların Atatürk Kongre  Müzesi bahçesinde gerçekleştirileceğini dile getiren SESOB Başkanı Demirgil, saat 10.00’da başlayacak olan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Ahilik Onur Ödülünü, yılın ahisi, yılın kalfası ve çırağına takdim edeceklerini ve Ahilik Pilavı ikramında bulunacaklarını kaydetti.

Demirgil, saat 14.00’da ise Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuşmacı olarak katılacağı konferans gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

 


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER