Politika

Ahmet Polat: Büyük Birlik Sivas’ın Gerçeğidir

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanı Ahmet Polat, “Büyük Birlik Sivas’ın gerçeğidir. 1993 yılında kurulan partimiz Büyük Birlik, 31 Mart 2024 seçimleri de dahil olmak üzere tam 7 kez mahalli idareler seçimlerine katılmıştır. Bu seçimlerin ikisini kazanmış, diğerlerinde hep ana muhalefet partisi olmuştur” dedi. 

Ahmet Polat: Büyük Birlik Sivas’ın Gerçeğidir
12-06-2024 12:07
SİVAS

Ömer ÜN

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanı Ahmet Polat, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Polat, açıklamasında; “Büyük Birlik Sivas’ın gerçeğidir. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Sivas Belediye Başkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıkan ve yaptığı seçim değerlendirmesinde ‘Özgür Özel’i bile aday yapsanız kazanamazdı’ diyerek siyasi nezaketini ve çapını ortaya koyan Tacettin Kepenek, neredeyse her iki seçmenden birinin oyunu alarak Sivas Belediye Başkanı seçilen Dr. Adem Uzun ve partimiz hakkına tasvip etmemizin mümkün olamayacağı ifadeler kullanmıştır.  1993 yılında kurulan partimiz Büyük Birlik, 31 Mart 2024 seçimleri de dahil olmak üzere tam 7 kez mahalli idareler seçimlerine katılmıştır. Bu seçimlerin ikisini kazanmış, diğerlerinde hep ana muhalefet partisi olmuştur. Yüzde 40’ın üzerinde oy almış olmamıza rağmen kaybettiğimiz seçimler olmuş ancak seçim sonrası yaptığımız tüm değerlendirmelerde seçmenin iradesine duyduğumuz saygıyı büyük bir içtenlikle dile getirmiş ve Sivaslı seçmene teşekkürlerimizi sunmuşuzdur.  Sayın Kepenek’in partisi CHP bu seçimlerin galibi olmakla birlikte Sivas’ta ancak yüzde 8’lik bir oy alabilmiştir. Aynı mülakat içerisinde ‘Seçime başlarken kazanacağıma inanıyordum’ diyen bir adayın seçimden sonra ‘Özgür Özel’i bile getirseniz kazanamazdı’ diyebilecek kadar kendi genel başkanlarına gösterdiği nezaketsizlik aynı zamanda ‘siyasi ahlaksızlık’ anlamına da gelmektedir” dedi.

Büyük Birlik Partisinin değişik dönemlerinde il ve ilçe başkanlıkları ile bunların yönetiminde 4 binin üzerinde Sivaslının görev aldığını belirten Polat, “Sayın Kepenek’in bir takım akrabalık ve hısımlık ilişkileri Sivas’ın siyasi tarihine geniş bir pencereden bakabilmesinin önüne geçmiş olabilir veya siyasi hayatı adaylıkla birlikte başlamış olabilir. Buna saygı duymakla birlikte Türkiye’nin en köklü ve Sivas’ın en güçlü partisini yok saymasını kabullenmek mümkün değildir.  Seçimler, kazananın ve kaybedenin olduğu iki sonuçlu bir yarıştır. Kaybeden tarafların durumu hazmedebilmeleri seçmen iradesine duydukları saygıyla doğru orantılıdır. CHP’nin adayı Tacettin Kepenek bırakın seçmen iradesine saygı duymayı, kendi genel başkanlarına, genel başkan yardımcısına, il ve ilçe yöneticilerine dahi nezaketsizlik içindedir.  Dünyalık hiçbir menfaatin ve başarının Muhsin Başkanımıza olan sevgimizle kıyas dahi edilemeyeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Durum böyle iken başarısızlığa mahkum bir beyin yapısıyla Muhsin Başkanımıza saygısızlık yapmak Tacettin Kepenek’e ne bugün ne de yarın siyaseten bir şey kazandırmaz. Dönemsel particilerin ve dönemsel adayların rakibi olmak ve onların sürekli siyasi saldırılarına maruz kalmak bizlerin alışkın olduğu bir durum olsa da muhatabımız açısından sürdürülebilir bir başarı getirmez.  Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun, siyasi rakiplerinin arasından açık ara farkla sıyrılmış, Sivaslı seçmenin gönlünde yer edinmiştir. Bu seçim çalışmalarımız boyunca devam etmiş ve nihayetinde seçim galibiyetiyle sonuçlanmış somut bir durumdur. Henüz 2 buçuk aylık bir belediye başkanına ve ekibine ‘başarılı olmaları mümkün değil’ demek olsa olsa bir temenniden ibarettir. ‘Ben yıllarca belediyede çalıştım’ diyerek kendi yüksek vizyonunu ortaya koyan Tacettin Kepenek’e vereceğimiz cevap birlikte çok çalışarak Sivas’ın gelecek 30 yılını, 40 yılını planladığımızı bilmesi olacaktır.  CHP’nin belediye başkanı adayı olmasına rağmen ‘Ben Ak Partinin devam etmesini isterdim’ diyen Sivas’ımızın yeni ve mizahi siyasi figürü Kepenek’e bu kadar cevabın yeterli olduğu kanaatiyle kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER