Politika

AK Parti'de Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor! İstifa Haberleri Peş Peşe Geldi!

Ankara kulisleri bomba iddialarla çalkalanıyor. Bakan Koca'nın istifa iddialarının ardından, pek çok Bakan'ında istifa edileceği yazıldı.

AK Parti'de Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor! İstifa Haberleri Peş Peşe Geldi!
29-06-2024 12:23
SİVAS

Yerel seçim sonrası AK Parti'nin, değişime gideceği gündeme gelmişti. Seçimin üzerinden aylar geçti ve değişim rüzgarları AK Parti'de esmeye başladı. 

AK Parti'den gelen randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirilerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararında etkili olduğu konuşulurken, Koca'nın istifasını  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu iddia edildi.

BAKAN KOACA YERİNE GELECEK İSİM!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu söylentileri Ankara'da büyük yankı uyandırdı. Bakan Koca, iddialar hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazeteci Cem Küçük:

"Fahrettin beyi aradım ama açmadı, yazıştık. İstifayı yalanlamadı. Türkiye’de olağanüstü bir şey olmazsa ya bugün ya da haftaya bakanlıktan ayrılacak. Yerine Şuayıp Birinci gelecek bakan yardımcısı. Şuayıp bey en güçlü aday. Ömer Bolat ile konuştum böyle bir şey yok dedi. Kendisiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Gazeteci Bülent Aydemir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın makamından ayrıldığını söyledi. Aydemir şu ifadeleri kullandı: "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 saat önce bütün eşyalarını toplayıp makamından ayrıldı. Bu iki gün Resmi Gazete'ye dikkat edin. 4 bakan değişikliği yapılabilir."

 "YUSUF TEKİN DE İSTİFASINI SUNDU" İDDİASI

Sağlık Bakanı Koca'nın yanı sıra Kabine'deki bir ismin daha görevinden ayrılacağı iddia edildi. Kulislere yansıyan bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu öne sürüldü.

YILMAZ TUNÇ VE VEDAT IŞIKHAN DA İSTİFA EDECEK

Öte yandan Kabine'deki değişiklikler bununla sınırlı kalmayacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da değişeceği, 3 bakanın da odalarını boşaltacağı iddia edildi. /Haber Merkezi/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER