Gündem

Altın Niteliğinde Altın Tavsiyesi!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını bu yıl iki kez düşüreceği beklentisiyle yükselişe geçti. Uzmanlar, altın ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Altın Niteliğinde Altın Tavsiyesi!
25-07-2024 15:40
SİVAS

HABER MERKEZİ

ANZ emtia stratejisti Soni Kumari, “Altın için orta ve uzun vadeli görünüm hala olumlu çünkü bu yıl Eylül ayından itibaren iki faiz indirimi öngörüyoruz... Ayrıca jeopolitik gerginlikler, altını güvenli liman yatırımı olarak desteklemeye devam edecek,” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Reuters'ın anketine göre, Fed bu yıl Eylül ve Aralık aylarında faiz indirimi yapacak. Enflasyondaki düşüşe rağmen, ABD'deki dayanıklı tüketici talebi nedeniyle Fed'in ihtiyatlı bir yaklaşım sergilemesi bekleniyor.

ABD'de yarın açıklanacak GSYİH verileri ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi, yatırımcıların faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin beklentilerini şekillendirebilir.

Yatırımcılar ayrıca, Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD seçimleri öncesinde kampanya gelişmelerini de yakından takip ediyor. Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı Demokrat Parti'nin adayı olması bekleniyor.

ActivTrades'in kıdemli analisti Ricardo Evangelista, bir notta şu değerlendirmeyi yaptı: "Birçok kişi Donald Trump'ın kazanma şansının yüksek olduğunu düşünüyor, bu da Washington'da daha korumacı bir yönetim anlamına geliyor. Bu senaryo, daha güçlü bir dolar anlamına gelebilir çünkü daha pahalı ithalat enflasyonu artırabilir ve daha yüksek faiz oranlarına yol açabilir, bu da değerli metallerin fiyatını olumsuz etkileyebilir."

Yurt içinde yatırımcıların yakından takip ettiği gram altın fiyatı hakkında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tarih ve rakamları belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Gram altın şu an Kapalıçarşı'da 2 bin 591 TL seviyesinde. Gram altın yatırımcılarına ons altını takip etmelerini, ons altının hareketlerinin gram altını doğrudan etkilediğini sürekli hatırlatıyorum. Yaklaşık bir aydır bu ilişki devam ediyor. Gram altın tarafında 2 bin 580 – 2 bin 680 TL aralığını izlemeye devam edeceğiz."

Memiş, gram altının bu bant aralığında bir süre daha kalacağını ve ons altının 2.380-2.480 dolar aralığını birkaç hafta boyunca takip edeceğini belirtti. Ancak Ağustos ayında gram altının 2.700 TL hatta üzerini görebileceğini de ekledi.

Memiş, "Yıl sonuna kadar gram altının her ay yeni bir rekor denemesi yapacağını öngörüyoruz. Temmuz ayında yaşanan Trump'a saldırı, Yemen'deki olaylar ve Biden'ın adaylıktan çekilmesi gibi gelişmeler piyasaları etkiledi" dedi.

Temmuz ayında gram altın 2.682 lira seviyesine ulaştı. Ağustos ayında ise 2.700-2.730 TL aralığını takip edeceğiz. Düşüşlerin kalıcı olmadığını ve dalgalanmanın iki hafta daha devam edeceğini belirten uzmanlar, "İki hafta daha sabırlı olmalıyız" diyor. Fed'in faiz indirimi beklentisi ve merkez bankalarının altın alımları sebebiyle altın fiyatları yükselmeye devam ederken, jeopolitik riskler de bu yükselişi destekliyor. Uzmanlar altın yatırımcılarına "Panik satışı yapmayın, altın tekrar yükselecek" uyarısında bulunuyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER