Ekonomi

‘Baciyan’lar Faaliyetlere Başladı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) bünyesinde oluşturulan Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu Baciyan-ı Sivas ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.

‘Baciyan’lar Faaliyetlere Başladı
07-06-2024 10:43
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA

Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Diğer adı Baciyan-ı Sivas olan kurulun toplantısına SESOB Başkanı Hakan Demirgil de katıldı. Baciyan-ı Sivas Kurulu Başkanı Büşra Pala yönetimindeki faaliyette bir açılış konuşması yapan Başkan Demirgil, Sivas Merkez ve ilçelerimizde, esnaf ve sanatkâr olarak aktif çalışan, kadın esnaf ve sanatkarlar arasında, girişimcilik kültürü oluşturmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak, girişimcilik potansiyeli olan kadınları tespit etmek, proje üretmelerine katkı sağlamak amacıyla oluşturdukları kurulun ilk toplantısını yaptıklarını söyledi. Demirgil, Kadınlar Kuruluna her türlü desteği vereceklerini de dile getirerek başkan Büşra Pala ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek başarılar diledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Baciyan-ı Sivas Başkanı Pala ise kurulun ilk toplantısını yaparak bundan sonraki süreç hakkında istişarelerde bulunduklarını ve yapacakları çalışmaları ele aldıklarını aktardı. Pala ayrıca desteklerinden dolayı SESOB Başkanı Demirgil’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Büşra Pala kadın esnaflara ve kadınlara yönelik olarak yapacakları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Kadın Esnaf ve Sanatkârlar Kurulu, eğitim çalışmaları, farkındalık çalışmaları, rehberlik ve danışmanlık çalışmaları ve Sosyal aktiviteler olmak üzere 4 ana maddede çalışmalarını yürütecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER